Çin’in offshore rüzgar enerjisi endüstrisinde büyüme dönemi 

2015 yılına kadar Çin’in toplam kurulu rüzgar türbini kapasitesi 100 milyon kW’a ulaşacak. Bunun 5 milyon kW’ını offshore rüzgar enerjisi oluşturacak.

 

Çin Ulusal Enerji Yönetimi Genel Başkan Yardımcısı Liu Qi, “Rüzgar enerjisi Çin’in en büyük üçüncü enerji kaynağı oldu. Termal ve hidro enerjinin ardından üçüncü sırada gelen rüzgar enerjisinin yerini alabilecek başka bir elektrik kaynağı yok” yorumunu yaptı.

 

18. Çin Ulusal Kongresi’nde yayımlanan raporda, “Çin, enerji üretimi ve tüketimi devrimini gerçekleştirmekte; toplam enerji tüketimini kontrol altına almakta; düşük karbon sanayini ve yenilenebilir enerjileri desteklemekte kararlı” yorumları yer aldı.

 

Raporda aynı zamanda, hidro enerji dışında, rüzgar enerjisinin büyük çapta geliştirilebilecek ve pazarlanabilecek tek kaynak olduğu da yer aldı. Raporda yer alan diğer yorumlar şöyle: “Rüzgar enerjisinin etkin bir şekilde geliştirilmesi gerekiyor. Çin’in rüzgar enerjisi gelişimi dünyadaki en hızlı gelişim sürecine sahip. Offshore rüzgar enerjisi üretiminin de artırılması gerekiyor. Rüzgar enerjisi şirketleri, temel teknolojileri geliştirmeleri için desteklenmeliler. 2015 yılına kadar Çin’in toplam kurulu rüzgar türbini kapasitesi 100 milyon kW’a ulaşacak. Bunun 5 milyon kW’ını offshore rüzgar enerjisi oluşturacak.”

www.geleceginenerjisi.com

10.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR