Neden Güneş Enerjisi?

·         Güneş enerjisi sistemleri herkes için uygun çözümleri sunar. Uygun olduğu sürece her çatıya ve zemine güneş enerji sistemleri kurulabilir.

·         Kendi elektriğinizi üretmeniz daima kazançlıdır. Elektrik fiyatlarındaki tarife değişimlerinden etkilenmezsiniz.

·         Güneş panelleri, uzun süreli garantilere ve kullanım ömrüne sahip, sağlam ve güvenilir ürünlerdir.

·         Güneş enerjisinden elde edilen elektrik, üretildiği yerde tüketildiği zaman, uzun mesafeden kaynaklanan iletim kayıpları oluşmaz.

·         Güneş enerjisi sistemlerinin bakımı, diğer sistemlere göre yok denecek kadar azdır. Panellerin temizliği için çoğu zaman sadece yağmur bile yeterli olacaktır.

·         Güneş enerjisi sistemleri hareketli parçalardan oluşmaz, mekanik bakım gerektirmez. Temiz, çevreye ve canlılara zararsız, atık içermeyen enerjidir.

·         Güneş enerjisi bedelsiz ve sonsuz bir enerji kaynağıdır. 20 dakikada Dünya’ya ulaşan güneş enerjisi miktarı, tüm Dünya’da bir günde tüketilen elektrik enerjisine eşittir.

·         Güneş enerjisi barışçıl bir enerji kaynağıdır. Petrol, doğalgaz, uranyum ve kömürün aksine, hiçbir zaman güneş savaşları yaşanmamıştır.

·         Güneş enerjisi sisteminiz sayesinde enerji hammadde ithalatlarından etkilenmezsiniz.

·         Güneş enerjisi sistemleri, ışınım yeterli olduğu sürece, bulutlu havalarda bile elektrik üretebilir. Gereken enerji her yerde, her bölgede ve her mevsimde bulunabilir.

·         Güneş enerjisi, havanızı kirletmeyen, sürdürülebilir, etkin ve çevre dostu, yenilenebilir bir enerji kaynağıdır.

Solar Enerjiye Geçmenizdeki Tercih Sebepleriniz

Sayısız çevresel ve ekonomik faydaları ile kanıtlanmış güvenilirliği sayesinde fotovoltaik elektrik enerjisi önemli bir enerji kaynağı olarak gün geçtikçe artan bir popülerite kazanmaktadır.

Bolca güneşimiz var, üstelik bedava

Güneş panelleri ile fotovoltaik elektrik üretmeniz için tek ihtiyacınız güneştir. Ülkemizin ideal yüksek ışınım değerleri ve iklim şartları, bu potansiyeli güneş enerji sistemleri uygulamaları ile değerlendirmemiz için ideal bir ortam sunmaktadır.

 Güneş Enerji Sistemleri sessiz, dumansız ve zararsızdır

Enerji üretiminde kullanılan fosil yakıtlar, dumana ve asit yağmurlarına sebep olur, havayı ve suyu kirletir. Aynı zamanda karbondioksit de üretilir. Fotovoltaik elektrik enerjisi yakıt olarak sadece güneşi kullanır. Zararlı gaz salımlarına sebep olmaz ve küresel ısınmanın azaltılmasında aktif katkıda bulunur.

Emniyetli ve güvenilir sistemlerdir

Bir solar modülün kullanım ömrü 30+ yıldır. Dahası, 25 yılın sonunda, ilk günkü üretim değerinin sadece %80’ine gerileyerek yüksek verimli performansını ve bu teknolojinin uzun vadedeki güvenilirliğini ispatlar. Buna ek olarak, Avrupa Birliği normlarında belirlenen yüksek kalite standartları sayesinde, yatırımcılara güvenilir ürünler sunulmaktadır.

Karbon salım hakkınızı satabilirsiniz

Güneş enerji sistemi yatırımınız ile önlediğiniz karbondioksit salım hakkınızı sertifikalandırarak satma hakkı elde edebilirsiniz. Özellikle hava yolu şirketleri tarafından satın alınan bu gönüllü karbon kredilerinizin satışı ile hem işletme ve bakım masraflarınızı karşılayabilir hem de kaynak kullanım bedeli ödemezsiniz. 

Güneş panellerinin geri dönüşümü mümkündür

Geri dönüşüm sadece çevreyi korumaz, aynı zamanda panel imalatında kullanılan silikon, cam, alüminyum gibi malzemelerin üretiminde harcanan enerji miktarını azaltır. Böylece üretim maliyetleri düşürülür.

Elektrikten yoksun bölgelerde elektrik üretilebilir

6 milyarlık dünya nüfusunun üçte biri, kırsal alanlarda elektriksiz, dolayısıyla temiz su imkânlarından yoksun ve modern hayattan kopuk yaşamaktadır. Solar sistemlerin modüler özelliği sayesinde bu bölgelerin kalkınması, eğitim ve iletişim olanaklarından yararlanabilmesi için çevre dostu solar enerji kullanılabilir. İhtiyaç duyan birey, kurum ve kuruluşlara elektrik üretimi imkânı sağlar.

Hızlı kurulum ve ölçeklenebilir tasarım

Doğru planlama ve mühendislik çalışmaları ile kurulan güneş enerjisi sistemlerinin üretecekleri elektrik miktarı, %100’e yakın verilerle daha planlama aşamasında hesaplanabilir. Diğer tüm enerji üretim sistemlerine göre çok daha hızlı kurulabilir ve çok kısa sürede üretime geçebilirler.

Yeni iş imkânları

Öngörülen yüksek büyüme oranları ile solar enerji sektörü uzun yıllar boyunca binlerce kişiye yeni iş alanları ve istihdam imkânı sağlar, ülke ekonomisine olumlu katkıda bulunur. Mevcut enerji altyapısını destekler, inşaat sektörü ile sinerji sağlar.

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR