Güneş Enerjisiyle Mermer İşliyorlar

Denizli’de faaliyet gösteren Tümaş Mermer, güneş enerjisini mermer fabrikasında kullanırken ilerleyen yıllarda fabrikanın tamamını güneş enerjisinden elde edeceği enerji ile çalıştırmayı hedefliyor.

 

Bereket Enerji Grubu’na ait olan Tümaş Mermer, Bozburun Bölgesi’ndeki mermer fabrikasında güneş enerjisini kullanmaya başladı. Mermer fabrikasının hemen yanına yapılan güneş enerjisi paneli ile buradan 500 kw enerji elde eden Tümaş Mermer, buradan elde ettiği enerjiyi fabrikasında kullanıyor.

 

Yılda 20 milyon dolar ihracat yapan Tümaş Mermer’in Genel Müdürü Serdar Sungur, bu sistemin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Doğaltaşları keserken kullanılan enerjiyi güneşten elde ettikleri için mutlu olduklarını belirten Serdar Sungur, “Hem sektörümüzü hem de diğer sanayi sektörüne örnek olacağız. Mermerciler ve madenciler olarak çevreye duyarlıyız. Artık çevreye duyarlı, enerjisini güneşten elde eden, tüm iç aydınlatmada kullandığımız, makinelerimizi çalıştırdığımız bir enerjimiz var. Bu tamamen doğal bir kaynak. Bu enerji ile makinelerimiz tam verim ile çalışıyorlar. Düzgün sistemli ekonomik bir üretim yapıyoruz” dedi.

 

Güneş enerjisinden elde ettikleri enerjinin 1 yıl sonra daha üst seviyelere çıkacağını kaydeden Sungur şöyle konuştu:

 

“Hedefimiz 1 yılın sonunda güneşten elde ettiğimiz kurulu gücümüzü daha üst noktalara çekmek istiyoruz. Şu anda 500 kw’lık bir kurulumumuz var. Bunun sene sonunda bin veya bin 500 kw çıkarmayı, uzun vadede de 2 bin 500 kw’a çıkarmayı hedefliyoruz. Tamamen güneşten üretim yapar hale geleceğiz. Tabi bunu yaparken, devletin yasalarından ve teşviklerinden faydalanacağız. Hem dışa bağımlılığımızı azaltacağız hem de verimliliği artırarak maliyetimizi düşüreceğiz. Ayrıca dünyaya doğaltaşları daha ekonomik fiyatlarla sunup pazarlık gücümüzü artıracağız.” (Kaynak: İHA)

www.haberciniz.biz

25.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR