ABD`li Ica Şirketi`nden Kilis`e Dev "Güneş Paneli" Yatırımı

ABD`li International Capital Alliance (ICA) Şirketi tarafından Kilis Organize Sanayi Bölgesi`ne güneş paneli fabrikası kurulması için, ön protokol imzalandı.

 

Kilis Valiliği Konferans Salonu’ndaki imza törenine; ICA Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Jane İlknur Ün ve yönetim kurulu üyeleri, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Vali Yardımcısı ve Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yrd. Doç. Bülent Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ile Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Selçuk Özpolat katıldı.

 

Vali Süleyman Tapsız yaptığı konuşmada, valilik olarak Kilis`in sosyal, kültürel, ekonomik olarak kalkınmasını sağlamanın, daha üst seviyelere çıkarılmasının temel hedeflerinden birisi olduğunu belirterek, "İlimizin kalkınmasına, insanlarımızın refahına, huzuruna katkı sağlamak bizim için büyük bir heyecan vesilesidir. İlimizin yatırım çekmesi, ihracat yapması, tanıtımı, toplumsal bütünlüğünü koruması, ekonomik yapının güçlenmesi için gayret gösteriyoruz. Bu gayreti sadece valilik olarak değil belediye başkanımızla, ticaret ve sanayi odamızla, il genel meclisimiz bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Bütün amacımız Kilis`in ekonomik olarak üst seviyelere yükselmesi. Kilis`in öne çıkan değerlerine baktığımız zaman biz daha çok tarımsal ve gıda ağırlıklı sanayisi olduğunu görüyoruz. Kilis`te yıllık 75 bin ton üzüm üretimi yapılıyor. Yıllık 46 bin ton zeytin üretimi, 15 bin ton zeytin yağı üretimi, 2 bin ton Antep fıstığı, 11 bin ton salçalık biber üretimi ve bin ton pul biber üretimi gerçekleştiriliyor. 90 hektar alanlık organize sanayi bölgemiz var. Biz mevcut sanayi bölgemizi 300 hektar kadar genişleteceğiz. Bunun 100 hektar alanlık kısmının finansmanı sağlandı. Kamulaştırılmasına hemen başlanıyor. 3 tane bugün ön protokol imzalanacak. ICA ile organize sanayi bölgesi arasında imzalanacak. Birincisi; organize sanayi bölgesinde AR-GE kuruluyor. İkincisi; güneş paneli fabrikasının kurulması. Üçüncüsü de; enerji üretimiyle ilgili protokol imzalanacak" dedi.

 

ICA Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Jane İlknur Ün ise, ICA olarak Kilis’e yatırım yapmaya ve Kilis`te güneş paneli fabrikasını kurmaya karar verdiklerini kaydederek, “ICA grup olarak bu yatırımın Kilis’e yapılmasında Sayın Valimiz Süleyman Tapsız, Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Abdi Bulut, OSB’nin değerli yöneticileri ve İpekyolu Kalkınma Ajansı çalışanlarının katkılarını unutmak mümkün değildir. Kilis halkının ve değerli idarecilerinin bize gösterdiği samimiyet ve yakınlık bu yatırım kararının alınmasında çok etkili olmuştur. Bu fabrikada üretilecek güneş panelleri Türkiye’nin yanı sıra çoğunlukla Hindistan, Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilecek, bu yatırım sayesinde yüzlerce kişi iş imkanı bulacaktır. ICA bu yatırımı tamamen kendi öz kaynaklarıyla finanse edecek. Proje ve alt yapı çalışmalarımızın tamamlanmasını takiben mümkün olabilecek en kısa zamanda fabrikanın temeli atılacaktır. Her türlü sosyal sorumluluk projesinde üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya hazır olan ICA, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde cami, acil yangın müdahale birimi ve sağlık ocağı yapıp Kilislilerin hizmetine sunulacaktır. Projemizin Kilis`e ve tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmalardan sonra ICA Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ün ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar arasında ön protokol imzalandı. İHA

www.haberciniz.biz

12.04.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR