Sürdürülebilir Enerji Hareketi Başladı

Sürdürülebilir Enerji Hareketi Derneği (SEHAD) ile Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi, toplumsal ve çevresel sorunlara inovatif enerji yönetimi yaklaşımıyla çözüm getirmeyi amaçlayan,  kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları ile Belediyelerde Sürdürülebilir Enerji Verimliliğini ve Yenilebilir Enerji Çözümlerini yaygınlaştırmak için harekete geçti.

 

Eğitimlerle Türkiye’de ve bölgesel ölçekte yerel kaynaklı, yenilenebilir enerji üretiminin ve kullanımının yaygınlaştırılması, kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi ve sosyal ve çevresel problemlere çözüm üretilmesi hedeflenmekte.

 

Belediyelere ve tüm kamuoyuna yönelik güneş, rüzgar, yenilenebilir enerji sistemleri ve enerji verimliliği gibi tüm enerji yönetimi konularında verilen eğitimler ücretsiz olup, enerji ihtiyacının istenilen her yerde ve güneş enerjisiyle bedava olarak karşılanmasını sağlayan mobil enerji ünitesi ile deprem ve tüm doğal afetler de kullanılabilecek acil ve hayati ekipmanların enerji ihtiyacının da ALTERNATİF enerjilerle yerinde karşılanması için teknolojiler tanıtılmaktadır.

 

Gelen talepler doğrultusunda Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi’nin desteğiyle 27 Nisan 2013 tarihinde Tekirdağ Belediyesi Konferans Salonunda “Güneş Elektriğinde Yeni Dönem” başlığıyla bölgedeki ilk eğitim gerçekleştirildi.

 

Seminerde belediyeler, tarım birlikleri, kamu kurumları, akademik personel ve özel sektör başta olmak üzere farklı çalışma alanlarından 50 ye yakın katılımcı Güneş Elektriği ve Tarımsal Uygulamalar konusunda bilgilendirildi. Eğitimlere Marmara Bölgesinde farklı illerde programlı olarak devam edilecek.

07 Mayıs 2013

www.marmara.gov.tr

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR