“Çevre Çalışmalarının PR Değeri Var”

Sürdürülebilir Enerji Hareketi (SEHAD) Yöneticisi İbrahim Erkan Yenen, belediyelere mesaj verdiği konuşmasında, “Çevre çalışmalarının PR değeri var” dedi.

 

Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi ile Sürdürülebilir Enerji Hareketi Derneği (SEHAD) ortak faaliyeti olan “ALTERNATİF Enerji Kaynaklarının Değerlendirilmesi ve Kendi Elektriğini Üreten Çevre Dostu Belediyeler” Seminerinin 2.si İstanbul’da gerçekleşti. İlki 27 Nisan 2013’te Tekirdağ Belediyesi’nde verilen Seminerin 2.si Marmara Belediyeler Birliği Hızırbey Çelebi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Moderatörlüğünü MBB Çevre Yönetim Merkezi Direktörü Aynur Acar’ın yaptığı program Birlik Genel Sekreteri Züver Çetinkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Program kapsamında Yenilenebilir Enerji kullanımının önemi ve avantajları anlatılırken Enerji ihtiyacının istenilen her yerde güneş elektriğinden sağlanabileceği, tüm doğal afetler de acil durum müdahalelerinde, mobil hastane, yaşam alanlarının aydınlatılması, ve tarım arazilerinde yerinde elektrik tedariki ve park-bahçe aydınlatmaları için büyük avantaj olduğu belirtildi.

 

Marmara Belediyeler Birliği Hızırbey Çelebi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimde SEHAD Kurucu üyeleri olan İbrahim Erkan Yenen “Çevre ile Büyüyen Enerji Sektörü”, Mustafa İşcan “Lisanssız Elektrik Üretiminde Yasal Mevzuatlar” ile “Rüzgardan Elektrik”, Gaye Özdemir, “Belediyeler-Kamu Binalarında Güneşten Elektrik Üretimi”, Dursun Aydöner “Biyogaz Enerjisi ve Sistemleri” ve Esra Canpolat da “Yenilenebilir Enerji için Destek & Fon Kaynakları” ile ilgili sunum yaptılar.

 

Sunumunda eğitimin önemine vurgu yapan MBB Çevre Yönetim Merkezi Direktörü Aynur Acar, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapılması gerektiğine dikkat çekerken, enerji okulları kurulmasını önerdi. Sürdürülebilir Enerji Hareketi (SEHAD) yöneticisi İbrahim Erkan Yenen de belediyelere mesaj verdiği konuşmasında, “Çevre çalışmalarının PR değeri var. Belediyeler çeşitli etkinliklerle halkla ilişkiler çalışması yapmaya çalışırken, çevre çalışmalarını ihmal edebiliyorlar. Çevreci bir başkana ve çevre dostu bir belediyeye herkes sıcak bakar” dedi. Mustafa İşcan ise sunumunda “Belediyelerin hizmet binaları ile cadde ve sokak aydınlatma giderleri yüksek olduğu ve faturalarını kaynak yetersizliğinden zor ödedikleri için, belediye borçlarının büyük kısmı Elektrik Dağıtım şirketlerinedir. Bu şirketler artık özelleştirildiği için ödenmeyen faturalar nedeniyle belediyeler elektrik kesintilerine maruz kalacaklar ve hizmet veremez hale geleceklerdir” dedi.

 

Belediyelere, tüm kamu kuruluşlarına ve STK’lara yönelik hazırlanan programda Güneş, Rüzgar, Jeotermal, Biogaz ve Biokütle gibi ALTERNATİF enerji kaynaklarının çeşitliliği, nerelerde, hangi şartlarda ve ne tür teknolojilerle “Enerji”nin üretilebildiği anlatılan seminer büyük ilgi gördü. MBB’nin, Belediyelerde Sürdürülebilir Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji çözümlerini yaygınlaştırmak ve iyi uygulama örneklerini göstererek eğitimlerine Adapazarı ve Bilecik illerinde devam edileceği açıklandı. Programa Çanakkale, Adapazarı, Bursa ve Kırklareli`den de çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

www.marmara.gov.tr

10 Haziran 2013

 

SOLAR ACADEMY / Solar Akademi

SEHAD / Sürdürülebilir Enerji Hareketi Derneği

SUSTENA / Sustainable Energy Action Association

 

Marmara Belediyeler Birliği, Haziran 2013 İstanbul
Marmara Belediyeler Birliği, Haziran 2013 İstanbul
 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR