Antalya`da Serinleten Klimalı Durak Sayısı Artıyor

Antalya`da güneş enerjisiyle kendi enerjisini üreten klimalı duraklara iki tane daha eklendi.

 

Büyükşehir Belediyesi`nin kendi atölyelerinde ürettiği, enerjisini güneşten alan klimalı duraklardan ikisi daha Yener Ulusoy Bulvarı ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne yerleştirildi. Şu anda sayısı 4`e ulaşan klimalı duraklara 30 tane daha ekleneceği belirtildi.

 

Büyükşehir Belediyesi`nin Boğaçayı Atölyeleri`nde kendi imkanlarıyla ürettiği, enerjisini güneşten alan klimalı duraklar, vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda Antalya geneline yayılıyor. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı Yener Ulusoy Bulvarı üzerine ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne 2 klimalı durak daha yerleştirildi. Daha önce monte edilen Işıklar Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı`ndaki duraklarla birlikte klimalı durak sayısı 4`e yükseldi. Yetkililer, ihalesi yapılan 30 klimalı durağın daha önümüzdeki aylarda Antalya genelindeki yoğun olarak kullanılan bekleme noktalarına yerleştirileceğini müjdeledi. Antalyalılar sıcak yaz günlerinin başlamasıyla klimalı duraklarda serin serin otobüs beklemenin keyfini yaşıyor.

 

Enerjisini üzerindeki güneş panellerinden üreten klimalı durağın kapısı sensörlü olarak otomatik açılıp kapanıyor. Yaz aylarında serinlik veren durak, kış aylarında ise vatandaşı dış ortamdan koruyan ve ısı enerjisi sağlayan bir sisteme sahip. Durakta bekleyen vatandaşlar için durak içerisinde bulunan her biri 220`şer voltluk 3 adet priz aracılığıyla telefon ya da bilgisayarlarını şarj edebiliyor. (CİHAN)

www.haberler.com

10.07.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR