Elektrikli araç şarj istasyonları

Gersan Elektrik A.Ş., İSPARK otoparklarında pilot olarak seçilen bölgelere elektrikli araç şarj istasyonu kurulumlarını tamamladı. İşbirliği kapsamında, Gersan tarafından üretilen ve satışı gerçekleştirilen elektrikli araç şarj istasyonları, pilot uygulama olarak İstanbul’daki 7 noktada kuruldu.

 

Türkiye’deki ilk ve tek yerli elektrikli araç şarj istasyonunu üreten Gersan Elektrik A.Ş. ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSPARK arasında, İstanbul il sınırları içerisindeki ve İSPARK tarafından işletilen otoparklarda elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu ve kullanımı konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

 

İspark tarafından işletilen otoparklarda imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Gersan tarafından üretilen ve satışı gerçekleştirilen elektrikli araç şarj istasyonları, pilot uygulama olarak İstanbul’daki 7 noktada kuruldu. Sonrasında tüm İSPARK otoparklarına yılsonuna kadar toplam 60-65 adet elektrikli araç şarj istasyonu kurulabilecek. Her bir park alanında kurulacak istasyonlar için 2 araçlık yer ayrılacak. Çift çıkışı olan şarj ünitesinde aynı anda iki araç şarj edilebilecek ve şarj edilen otomobil özelliğine göre 80-300 kilometre arası yol alabilecek. Elektrikli bisiklet, motorsiklet, ATV vb. tüm elektrikli araçları da şarj edebilecek yapıda çıkışa sahip olarak tasarlanan şarj istasyonları, kullanılan enerjinin ödenmesinde İstanbul kart gibi ön ödemeli kartlar, kredi kartları veya mobil ödeme imkanlarını da içeriyor. Elektrik enerjisinin tedarik edilebildiği her yerde güvenle kullanılabilen ve yerli teknoloji ile üretilen elektrikli araç şarj istasyonunun ev tipi modellerinin yanı sıra akıllı tip modelleri de kapalı otoparklar, konutlar, AVM’ler ve halka açık otoparklarda konumlandırılıyor.

 

HIZLI ŞARJ İSTASYONLARININ TASARIMINI TAMAMLANDI

Global otomobil üreticilerinin tercih ettiği yavaş şarj standardı ile 6-8 saat arasında şarj olabilen araçların yanı sıra, son dönemde gündemde olan yerli %100 ya da dönüşüm elektrikli araçlara uygun olarak hızlı şarj standardı ile 30 dk.-1 saat arasında şarj edebilecek istasyonların tasarımını da tamamladıklarını belirten Gersan A.Ş. Teknik Ürün Müdürü Mustafa Serdar Şalcı, bundan sonraki aşamalarda öncelikle Taksilerin elektrikli hale getirilmesi ve şehirlerarası yollar da dahil olmak üzere şarj istasyonlarının artırılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

www.haberortak.com

14 Ağustos 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR