Google elektrik dağıtacak!

 

170 bin konuta yetecek enerji!

İnternet arama motoru olarak iş dünyasına girdikten sonra teknoloji alanında yaptığı atılımlarla dünyanın sayılı şirketleri arasına giren Google, enerjiye dağıtımına el attı. Google, 2009 yılında kurduğu `Google Energy` şirketi aracılığıyla yenilenebilir enerji yatırımları yapıyordu. Cnbc-e`nin haberine göre; bunların başında Google`ın kendi merkezine elektrik sağlamak için güneş enerjisi santralleri kurmak gibi yerel yatırımlar yer alıyordu.

 

DAĞITIM LİSANSI ALDI

Enerji yatırımlarını genişletme kararı alan Google Energy, ABD hükümetinden elektrik dağıtım lisansı alarak elektrik alım-satım işine de girdi. Google Energy, son olarak Texas`ta yer alan 240 megavatlık `Happy Hereford` rüzgar enerjisi santralinin (RES) elektrik dağıtım anlaşması için imzaların atıldığını duyurdu.

 

ELEKTRİK PİYASASINDA SATACAK

Google Energy`nin Texas`taki RES`ten aldığı elektriği Oklahoma`daki toptan elektrik piyasasında satacağı belirtildi. Bu elektriğin, Oklahoma`da veri merkezi bulunan Google tarafından satın alınması planlanıyor. Yine de, isteyen alıcılar, Google Energy`nin sattığı elektriğe talip olabilecekler.

 

TOPLAM KAPASİTESİ 570 MEGAVATA ÇIKTI

Google, resmi blogundan yaptığı duyuruda `Happy Hereford` santralinin katılmasıyla Google Energy`nin dağıtım kapasitesinin 570 megavata çıktığını ve bunun 170 bin konuta enerji sağlamaya yeterli olacağını belirtti.

http://ekonomi.haberturk.com

20.09.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR