Solartürk Çin’e güneş paneli sattı

Solartürk Enerji firması bir Çin firması ile yıllık en az 42 MW alım garantisi ile 2 yıllık güneş paneli satış sözleşmesi imzaladı.

 

Solarbaba sitesinin haberine göre, Solartürk firması büyük bir Çin firması ile yıllık min 42 MW alım garantisi ile 2 yıllık sözleşme imzalayarak en az 84MW en fazla 120MW güneş paneli satışını garantiye aldı. Bu sözleşme Türk güneş enerjisi sektörünün en büyük ticari anlaşması anlamına geliyor.

 

Gaziantep’te üç işadamı tarafından kurulan Solartürk Enerji şirketinin25 milyon lira yatırım yaptığı güneş paneli üretim fabrikası Türkiye’nin ilk ciddi ve yüksek kapasiteli, TÜV sertifikasyonuna sahip, Avrupa standartlarına uygun kalitede PV güneş paneli üretimine 2012 yılında başladı.

 

Solarturk Enerji`nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Özberk, üretime kısa zaman önce başlamalarına rağmen Türkiye`deki yatırımcılardan ciddi talep aldıklarını belirterek, sadece yerli pazara değil Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarına da üretim yapacaklarını açıklamıştı.

www.enerjigunlugu.net

03 Aralık 2013

 

-.-

 

Neden Solar Enerji?

 

Sürdürülebilirlik

Güneş enerjisi temiz bir kaynaktır. Günümüzde dünyadaki en önemli çevre sorunu, atmosferdeki karbondioksit oranının artışından ve sera etkisinden kaynaklanan küresel ısınmadır.

 

Güneş Enerjisi

* Tükenmeyen ve temiz enerji kaynağıdır

* Bol miktarda bulunur

* Dışa bağımlılığı yoktur                                                    

* Kurulum maliyeti hariç ucuz bir kaynaktır

* Nakliye problemi yoktur     

* Bedava bir kaynak olması

 

Bu nedenle Güneş Enerjisi SÜRDÜRÜLEBİLİR bir özelliğe sahiptir. Elektrik kullanımın olduğu her alanda güneş enerjisi kullanılabilir.

 

Nasıl Çalışır?

Fotovoltaik sistemler olarak adlandırılan güneşten elektrik üreten bu sistemler, güneşten gelen ve foton ismini taşıyan tanecikler ile elektrik üretimini gerçekleştirir. Fotonlar üzerilerinde belirli bir enerji taşımaktadır. Taşınan bu enerji güneş panellerinde elektrik üretmek amacıyla kullanılmaktadır. Güneşten gelen enerji paneller tarafından soğurularak sistem içerisinde ki diğer elemanlara iletilmekte ve en sonunda günlük hayatta kullandığımı elektrik enerjisi ortaya çıkmaktadır.

Kaynak : SolarTurk Enerji, Gaziantep

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR