Elektrikli araç şarj istasyonlarını yaygınlaştırıyor

Ülkemiz için henüz çok yeni bir konu olan elektrikli araçların yaygınlaşmasının önündeki en temel sorunlardan birisi de şarj noktalarının azlığı. İstanbul`da şimdi yeni bir ALTERNATİF şarj imkanı daha var, İSPARK otoparkları.

 

Elektrikli araç almak isteyenlerin aklına gelen birkaç önemli sorunun belki de ilki ve en önemlisi aracımı nerede şarj edeceğim. İstanbul’da 80.000 araçlık kapasitesi ile hemen herkesin aracını güvenle bırakabildiği otoparkları ile hizmet veren İSPARK elektrikli araç sahiplerini ve almayı planlayanları rahatlatacak adımlar atmaya devam ediyor.

 

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik dergimize özel olarak yaptığı açıklamalarda hali hazırda 12 olan şarj noktasının yapılan yani anlaşmalar ile kısa sürede il genelinde yaygınlaşacağının müjdesini verdi.

 

Hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz

İstanbul’da otopark sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla projeler geliştirip uygulayan İSPARK, 2015 yılı için belirlediği 100 bin araç kapasitesine ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

Kapasiteyi arttırmak için araç park alanlarının yetersiz olduğu noktalarda teknolojik çözümlerden de yararlanmaya devam ediyoruz. Kısa süre önce bünyemize kattığımız 5 otopark ile kente 3 bin taşıtlık park yeri kazandırdık.

 

2015’te kapasitemiz 100 bin araç olacak

Sektörün öncü kuruluşu olarak yeni otoparkları işletmeye alarak kapasitemizi artırıyoruz. Okçular Tekkesi Katlı Otoparkı, Maçka Katlı Otoparkı, Mercan Katlı Otoparkı, Mecidiyeköy Katlı Otoparkı, Şirinevler Açık Otoparkı ve Fatih Süleymaniye Açık Otoparkını işletmeye alarak İstanbulluların hizmetine sunduk. Trafik yoğunluğunun yaşandığı noktalardaki 5 otoparkı işletmeye alarak, otopark sorununun çözümünde yine büyük katkı sağladık.

 

Kentin farklı yerlerinde çevreyle uyumlu modern otoparkları hizmete açmaya devam edeceğiz. Vatandaşların hizmetine sunduğumuz katlı otoparklarda yeni bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Katlı otoparkları zemin altına yaparak üzeri yeşil alan ve spor oyun mekanları ile düzenliyoruz. İstanbul’a kazandıracağımız otoparkların çok fonksiyonlu olması için sistemli bir çalışma yürütüyoruz.

 

İstanbullulara kaliteli hizmet sunmak için aldığımız otoparkları modern işletme anlayışıyla baştan aşağıya yeniliyoruz. Yaklaşık 80 bin araç kapasitesi ile hizmet veren İSPARK’ın 2015 yılı otopark kapasitesi hedefi olan 100 bin araç rakamını yakalamak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

 

Elektrikli araçları yaygınlaştıracak imzaları attık

İSPARK olarak yeni nesil elektrikli otomobiller için de alt yapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyoruz. Elektrikli araçların yaygınlaşması amacıyla özel sektörle bir araya geldik; yapılan çalışma ve görüşmelerin ardından Gersan Elektrik A.Ş. ve Fullcharger işbirliği anlaşmasına imza attık.

 

Hem ‘Park Et’ hem ‘Şarj Et’

Elektrikli araçlar için şarj üniteleri üreten Gersan Elektrik A.Ş. ve Fullcharger’la işbirliği protokolü imzalayarak kent genelindeki uygun noktalara şarj ünitelerinin kurulması ve kullanılması konusunda çalışmaları başlattık. 2010 yılından bu yana devam eden çalışmalar için ilk etapta pilot olarak belirlenen 5 noktada üniteleri kurmuştuk.

 

2013 yılı içerisinde, Balmumcu Katlı Otoparkı, Bostancı Günaydın Açık Otoparkı, Cihangir Katlı Otoparkı, Kadıköy İSKİ Arıtma Tesisi Önü Açık Otoparkı, Merter Katlı Otoparkı ve Ümraniye Haldun Alagaş Katlı Otoparkı’nın da aralarında bulunduğu toplam 12 noktada üniteler yerleştirildi. Bu merkezlerde hizmete hazır halde bulunan şarj istasyonları kent genelinde yaygınlaştırılacak.

 

İmzaladığımız özel sektör işbirliği protokolüyle kent genelinde açık ve katlı otoparklarda projeyi yaygınlaştırarak daha sağlıklı bir çevrenin oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

www.haberortak.com

04 Aralık 2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR