Güneş panelinde dünya pazar lideri yine Yingli Solar oldu

Merkezi Çin`de bulunan ve dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, 2012`de dünya pazar lideri olarak, 2013 yılında rekor satış gerçekleştirip 3 GW üzerinde panel tedarik eden ilk güneş paneli üreticisi oldu. Yingli Solar kazandığı dünya çapındaki başarıyı 2014 yılında da sürdürmeyi amaçlıyor.

 

Dünyadaki başarısı Türkiye`ye yansıyor

Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, "2012 yılını dünya lideri olarak kapatmıştık, liderliğimizi 2013 yılında da devam ettirmeyi başardık. Yingli Solar, global bir marka olarak kalitesi, raporlanarak kanıtlanan yüksek verimliliği ve herkes tarafından tercih edilen ürünleriyle dünya çapında gösterdiği başarıyı Türkiye`ye taşıyor ve güneş enerjisi sektöründe öncü olmayı hedefliyor. Global başarının bize verdiği cesaretle 2014 yılında da Türkiye`de önemli projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

 

Bir yılda 3 GW`lik güneş paneli

ünyada 20 bölgesel ülke ofisinde, 18 binden fazla çalışanı, 25 yıllık tecrübesi, 7 GW`tan fazla kurulu parkı ve 2.5 GW üretim kapasitesiyle faaliyet gösteren, dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar, 2013 yılında lider konumunu sürdürüp dünyada sektörün 1 numarası olmayı başardı. Dahası, bir yıl içerisinde 3 GW üzerinde güneş paneli tedarik eden ilk tedarikçi firma olma başarısını gösterdi.

 

2012 yılını global çerçevede 2.2 GW kapasitesinde güneş paneli satışı gerçekleştirerek lider bitiren Yingli Solar, 2013`ün ikinci çeyreğinde tüm PV üreticileri arasında 0,8 GW ile tek başına tüm global satışın yüzde 8`ini gerçekleştirerek bir dünya rekoru kırmıştı.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )

16 Ocak 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR