3 bakan enerji konularını görüşmek üzere KKTC`ye gitti!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.

 

Atalay, KKTC’de enerji ile ilgili olarak bütün konuların bugün değerlendirileceğini ifade etti. Bu ziyaret kapsamında enerji konuları ve diğer konular olmak üzere birçok önem teşkil eden konuların görüşüleceğini aktaran Atalay, yüz yüze görüşülerek her şeyin analiz edileceğine vurgu yaptı.

 

Su konusunun bugün masaya yatırılacağını da belirten Atalay, “Su ile ilgili biliyorsunuz buradaki barajlar bitmek üzere yarın göreceğiz barajları da. Denizden gelen hatla ilgili çalışmalar. Sonra da buradaki suyun dağıtımı tabi. Sulama ve kullanma suyu olarak. Onunla ilgili de yarın 3 yatırımın temelini birlikte atacağız. Suyla ilgili bütün çalışmalarımızı da bu gelişimizde sonuçlandırmış olacağız.” dedi.

 

Eroğlu: Yapılan projeler Kıbrıs’ın geleceği için önemli

 

Atalay ve ekibini kabul eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da su, elektrik, sağlık ve ekonomi konusunda yapılacak görüşmelerin kendilerini memnun edeceğini dile getirdi. Eroğlu, “Enerji konusunda bu asrın projesi dediğimiz Türkiye’den buraya deniz altında su gelmesi konusunun artık hayata geçmesinin son aşamasına geldiğini bilmek ve görmek tabii ki bizi memnun etmektedir. Bu projeler Kıbrıs’ın geleceği için önemli projelerdir. Kıbrıs Türk halkı adına sizlere teşekkür ediyorum. Sayın başbakana teşekkür ediyorum.” sözlerini sarf etti.

 

Türk heyeti, meclis başkanı Siber’i ziyaret etti

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti.

 

KKTC Meclisi’nde çıkarılan yeni reform yasaları olduğunu dile getiren Beşir Atalay, dün Türkiye’yi ziyaret eden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile gün boyu bu konuları görüştüklerini belirtti.

(Kaynak: Türkiye Gazetesi)

www.enerjipostasi.com

31 Ocak 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR