Bakanlık, elektrik üretiminde bahar yağışlarına güveniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, kuraklıktan dolayı barajlardaki elektrik üretiminde bir aksaklık yaşanmadığını belirterek, “İnşallah önümüzdeki yağmurlarda doluluk oranları tekrar arzu edilen seviyeye çıkar” dedi.

 

Enerji Bakan Yardımcısı Mercan, kuraklık konusunu değerlendirdi.

Hasan Murat Mercan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’ne gelerek Müessese Müdürü Kazım Eroğlu’dan maden ocağı hakkında bilgi aldı. Maden elbiseleri giyip başına madenci, bareti takan Mercan’a ocak güvenliği ve gaz maskesi kullanımı hakkında bilgi verildi.

 

BARAJLARIN DOLULUK ORANI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, bir gazetecinin ‘Türkiye’de görülen kuraklık, enerji konusunda etkiler mi?’ sorusuna şu cevabı verdi: “Şu anda enerji açımızı söz konusu değil. Enerji açığının ileride yağan yağmurlarla ne olacağını bilemiyoruz. Özellikle Türkiye’de mart ve nisan aylarında bahar yağmurları yağıyor. Şu aşamada bir şey söylemek mümkün değil; ancak barajlarımızdaki elektrik üretimi devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yağmurlarda doluluk oranları tekrar arzu edilen seviyeye çıkar” dedi.

http://enerjienstitusu.com

22 Şubat 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR