Upsolar Türkiye ve Singapur`da Genişliyor

Yeni ofisleri şirketin gelişen piyasalara daha iyi hizmet vermesine yardımcı oluyor

 

En büyük güneş modülü tedarikçilerinden biri olan Upsolar, bugün İstanbul ve Singapur`da birer ofis açtığını duyurdu. Bu ofisler Upsolar`ın Türkiye ve Güney Doğu Asya`da gelişmekte olan güneş enerjisi pazarlarına daha iyi hizmet vermesini sağlayacak ve bu ofislerle birlikte şirketin Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika`daki ofis sayısı 10`a çıkacak.

 

Türkiye ve Singapur`daki ofisler Upsolar`ın; hızla artan nüfusları, giderek daha uygun hale gelen yasal düzenlemeleri ve pek çok bölgede güvenilir elektrik kaynakları olmaması nedeniyle hızla büyüyeceği tahmin edilen Orta Doğu ve Güneydoğu Asya güneş enerjisi pazarlarına ulaşmasına yardım edecek.

 

Upsolar`ın Yunanistan`daki büyüme hamlesinin liderliğini yapan Ioannis Markatatos, Türkiye ve Yunanistan Genel Müdürü olarak İstanbul ofisinin de yönetimini üstlenecek. Markatatos şu değerlendirmeleri yapıyor: “Yenilenebilir enerji konusundaki deneyim ve yeni tarife garantisi Türkiye`yi heyecan verici bir yeni pazar haline getiriyor. Ülkede var olmamız ise taleplere cevap vermemize ve yerel finans, lojistik ve kurulum ortaklarıyla ilişki kurmamıza yardımcı olacak.”

 

Upsolar önümüzdeki yıllarda Türkiye`de yerel mühendislik, satın alma ve inşaat uzmanları yani EPC firmaları aracılığıyla 29 MW düzeyinde güneş enerjisi projeleri geliştirmeyi planlıyor. Upsolar, İstanbul`daki satış ofisine ek olarak, ürünleri hızla teslim edebilmek ve talepteki değişimlere hızla cevap verebilmek için, Türkiye`nin en büyük güneş enerjisi pazarına sahip bölgede olan Antalya’ya yakın bir de depo açacak.

 

Upsolar’ın Singapur ofisi, Güneydoğu Asya`nın finans, lojistik ve bilgi merkezi olan bu şehir devletindeki büyük kaynaklardan şirketin yararlanmasını sağlayacak. Bölge merkezi Upsolar`ın Asya Pasifik Bölge Müdürü olan Roy Li tarafından yönetilecek. Li son olarak, ilk üç yıllık faaliyet döneminde 50 milyon ABD dolarından fazla satış yapan Upsolar Japonya ofisini yönetmişti.

 

Li, “Güneydoğu Asya, hızla değişen ekonomisi, büyük nüfusu ve elektriğe sürekli olarak ulaşamayan geniş alanları nedeniyle güneş enerjisi konusunda çok büyük bir potansiyele sahip. Bölgedeki operasyonlarımızı genişletirken, bir yandan da yerel personel almaya çalışacağız” değerlendirmesini yapıyor.

 

Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu adına Cleantech Yetkili Müdürü Bay Goh Chee Kiong “Upsolar`ın bölge merkezi için Singapur`u seçmesinden çok memnunuz” diyor ve şunları ekliyor: “Vasıflı iş gücümüz, gelişmiş finans piyasalarımız ve araştırma kabiliyetlerimiz Singapur`u global temiz enerji şirketlerinin Asya`daki hızlı büyüyen pazarlara ulaşması için ideal bir yer haline getiriyor. Upsolar`ın yatırımı güneş enerjisi sektörünün ekosisteminin canlılığına katkıda bulunuyor ve Singapur`un global bir enerji merkezi olarak pozisyonunu güçlendiriyor.”

 

Bu duyuru, Upsolar`ın Fransa ve İtalya`da finansman çözümlerini hayata geçirdiği, Jiaxing`de bir laboratuar açtığı ve Silikon Vadisi Toksik Koalisyonu tarafından sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk açısından en iyi modül sağlayıcıları arasında gösterildiği başarılı bir 2013 yılının ardından yapıldı. Şirket bu yılı, kurulduğundan bu yana 1 GW`ın üzerinde ürün teslimatı yapmış olarak kapadı.

 

“Hızlı hareket edebilme kabiliyeti; Upsolar`ın iş modelinin, daha yerleşik olduğumuz bölgelerdeki güçlü pozisyonumuzu kaybetmeden Türkiye ve Singapur gibi yükselen güneş pili pazarlarına doğru etkin bir şekilde genişlememizi sağlayan önemli bir bileşenidir” diyor Upsolar CEO`su Zhe Jiang ve şunu ekliyor: “Ioannis ve Roy müşteri desteğine özel bir vurgu yaparak, güçlü yerel ekipler oluşturma konusundaki yeteneklerini kanıtladılar ve bu onları, gelişimimizin bu yeni aşamasında bize yol göstermek için ideal adaylar haline getiriyor.”

 

Media Contacts / Lucy Chen

Corporate Marketing Manager, Upsolar

+33-1-83-62-02-05

lucy.chen@upsolar.com

 

Kimberly Setliff / Antenna Group for Upsolar

+1 415-977-1942

upsolar@antennagroup.com

 

www.aa.com.tr / tr / duyurular

08 Mart 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR