Edirne Ticaret Borsası’nda Enerji Paneli

 

Tarımsal sulamada güneş enerjisi kullanımı anlatılacak

Edirne Ticaret Borsasında enerji paneli düzenlenecek. Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, “paneli düzenlemedeki amacımız kuraklık tehlikesi ve sulama yatırımları ile güneş enerjisinden faydalanma konusunda üyelerimizi ve üreticilerimizi bilgilendirmek” dedi.

 

Edirne Ticaret Borsası 4 Nisan Cuma günü önemli bir panele ev sahipliği yapıyor.

 

Kuraklık tehlikesi ve tarımsal etkileri, sulama yatırımları ve su kaynaklarımız ile tarımsal sulamada girdilerin azaltılmasında elektrik enerjisinin önemi ve güneş enerjisinden faydalanma imkanları konularının ele alınacağı panel 04 Nisan 2014 Cuma günü saat 14.00’te Edirne Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

 

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay ÖZTÜRK; amaçlarının üye ve üreticileri kuraklık tehlikesi ve sulama yatırımları ile güneş enerjisinden faydalanma konusunda bilgilendirmek olduğunu belirtti. Öztürk, “Enerji çağımızın en stratejik unsurlarından birisi aynı zamanda tarımsal sulamada önemli bir girdi kaynağı olma niteliğinde Özellikle çeltik üretiminde sulama kooperatifleri önemli miktarda tüketim gerçekleştiriyor. Paneli düzenlemekteki amacımız; kuraklık tehlikesi ve sulama yatırımları ile güneş enerjisinden faydalanma konusunda üyelerimiz ile üreticilerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Üye ve üreticilerimiz başta olmak üzere özellikle sulama kooperatiflerimiz ile konuya ilgi duyan tüm vatandaşlarımızı panele davet ediyorum.” dedi.

 

Panel kapsamında; İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan ŞEN tarafından “Kuraklık Tehlikesi ve Tarımsal Etkileri”, DSİ Emekli Bölge Müdür Yardımcısı ve Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hüseyin ERKİN tarafından “Edirne Merkez Sulama Yatırımları ve Su Kaynaklarımız”, Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail BECENEN tarafından “Tarımsal Sulamada Güneş Enerjisi Kullanımı” konularında bilgiler aktarılacak. Panelin moderatörlüğü Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin İNCE tarafından gerçekleştirilecek.

 

Panel; Edirne Ticaret Borsası, Trakya Üniversitesi, Trakya Birlik, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ziraat Odası, Havsa Ziraat Odası, Lalapaşa Ziraat Odası, Meriç Ziraat Odası, Enez Ziraat Odası, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Enerji Verimliliği Derneği Edirne Şubesi ve Trakya Doğal Kaynakları ve Enerji Derneği’nin işbirliğiyle organize ediliyor.

www.edirnetv.com

03.04.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR