Garanti`den lisanssız güneş enerjisi projelerine kredi

Garanti Bankası, sürdürülebilir gelecek için attığı adımlara bir yenisini daha ekleyerek, KOBİ`lere, lisanssız güneş enerjisi yatırımlarının finansmanına yönelik kredi ürününü sundu.

 

Garanti Bankası`ndan yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası`nın lisanssız güneş enerjisi yatırımlarının finansmanına yönelik sunduğu krediden, çevre dostu kaynak kullanarak kendi elektriğini üretmek isteyen ya da üreteceği fazla elektriği satarak gelir elde etmeyi hedefleyen tüm gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecek. 2 yıla kadar geri ödemesiz, orta ve uzun vadelerde sunulan kredi, isteğe bağlı olarak Türk Lirası ya da döviz cinsinden kullanılabilecek.

 

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, konuya ilişkin açıklamada, Garanti Bankası olarak gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için ekonominin tüm paydaşlarının bu doğrultuda hareket etmesini arzu ettiklerini belirtti.

 

Bu nedenle üretim sektöründe faaliyet gösteren KOBİ`lere, çevreye zarar vermeden, doğal ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak kendi elektriğini üretmesini sağlayacak kredi ürününü sunduklarını aktaran Karadere, "Lisanssız güneş enerjisi yatırımlarının finansmanına yönelik krediden, gerekli koşulları sağlayan bütün KOBİ`ler faydalanabiliyor. Çevresel, sosyal ve ekonomik refahı tehlikeye atmadan kalkınmayı sağlayan ve ekonominin itici gücü KOBİ`lerimizin hayatını kolaylaştıran ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Garanti Bankası Proje ve Satın Alım Finansmanı ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Edin ise Garanti Bankası`nın yenilenebilir enerji projelerine sağladığı finansman açısından piyasa lideri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

"Bu alanda çok önemli bir bilgi ve deneyim birikimimiz bulunuyor. Bu deneyimi KOBİ`lerimizin hizmetine sunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Rüzgardan sonra güneş projelerine sağladığımız destekle KOBİ`lerin maliyetlerini düşürmesine, karlı yatırımlar yapmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda, ülkemizin enerji ithalatının ve cari açığının azaltılması yönünde de önemli bir adım atmış ve küresel ısınma önlemlerini desteklemiş oluyoruz. Ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik anlayışımızı tüm paydaşlarımıza yaygınlaştırmak ve ülkemizin kaynaklarının etkin kullanımı için üzerimize düşeni yapmak anlamında adımlar atmaya devam edeceğiz."

www.timeturk.com

28.04.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR