Lisanssız elektrikte başvuru sayısı 2 bini aştı

Lisanssız elektrik üretimi için yapılan başvuru sayısının 2 bini aştığı bildirildi. Lisansız Elektrik Üretim Derneği Başkanı Yalçın Kıroğlu, Türkiye`de 2 binin üzerinde kişi, kurum veya kuruluşun kendi elektriğini üretmek ve fazlasını da devlete satmak üzere şebekelere başvuruda bulunduğunu söyledi.

 

Kıroğlu, 2 bini aşkın başvurudan 1100`ünün olumlu sonuçlandığını, kalan başvurularda değerlendirme sürecinin devam ettiğini ifade etti. Olumlu sonuçlanan başvuruların toplam 600 megavatın üzerinde kapasiteye ulaştığını anlatan Kıroğlu, "Bu kapasitenin yaklaşık yüzde 80`i güneş enerjisi projelerinden, yüzde 20`lik miktarın büyük kısmı rüzgar enerjisinden, az bir miktarda da biyo-kütle enerjisinden oluşuyor" dedi.

 

"Lisanssız elektrik üretimi bir anlamda halkın da elektrik üretimine katılmasıdır" diyen Kıroğlu, 2 Ekim 2013 `te bu konuda çıkan yönetmelikle birlikte sektörde hareketlenme başladığını kaydetti.

 

Halkbank`tan Lisanssız Elektrik Üretimi Destek Kredisi...

 

Türkiye’de ilk defa Halkbank tarafından sunulan kredi ürünü ile siz de, kendi elektriğinizi üretebilirsiniz.

 

Halkbank Lisanssız Elektrik Üretimi Destek Kredisi ile ilgili ayrıntılı bilgi için;

 

Lisanssız Elektrik Üretimine Destek

Lisansız Elektrik Üretimi Destek Kredisi, KOBİ’lerimizin prosedürle, lisans almakla uğraşmadan kendi elektriğini üretmeleri için hazırlanan bir kredi ürünüdür. Türkiye’de ilk defa Halkbank tarafından sunulan kredi ürünü ile siz de kendi, elektriğinizi üretebilirsiniz.

 

Özellikleri:

- Lisanssız Elektrik Üretimi Destek Kredisinden, Yenilenebilir Enerji Kaynakları (Rüzgar, Güneş, Hidrolik vb.) ile ya da mikro-kojenerasyon sistemleriyle kendi elektriğini üretmek isteyen firmalar yararlanabilecektir.

- Kredi, 2 yıla kadar ödemesiz dönem olmak üzere max. 7 yıl vadede kullanılabilecektir.

- Kredi ödemeleri aylık eşit taksitlerle veya dönemsel taksitlerle yapılabilecektir.

 

www.halkbankkobi.com.tr

KOBİ`lere Özel

KOBİ Destek Paketleri

Lisanssız Elektrik Üretimi Destek Kredisi

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR