TEB, Türk mucitleri dünya zenginleriyle buluşturacak

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Türk mucitleri dünya zenginleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Daha önce Türk milyonerler ile fikri olan girişimcileri ‘Melek Yatırımcı Platformu’nda buluşturan TEB, şimdi dünyadaki melek yatırımcıları sermaye bekleyen Türk girişimcilerle buluşturuyor.

 

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Dünyadaki melek yatırımcıları sermaye bekleyen girişimciler ile buluşturacağız. TEB Özel olarak, Fransa ile birlikte TEB Özel Melek Yatırım Platformu’nun know how’ını ihraç etmenin altyapısını kuruyoruz” dedi.

 

Gökhan Mendi, bankacılık sektöründe portföylerde yüzde 70’ler seviyesine inen mevduatın belirsizlik ortamının artmasıyla yeniden yüzde 80’lere yükseldiğini de kaydetti. Gökhan Mendi, bu yıl ilk çeyreğin beklenenden iyi geçtiğini, ikinci çeyreğinde de fena gitmediğine işaret ederek “Yaz, Ramazan ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin olduğu üçüncü çeyrek zor olabilir. Ama dördüncü çeyrekte toparlanırız. Seçimden sonra pozitif bir algı var. Negatif bir dalgalanma beklemiyoruz. Yılın tamamında da büyüme yüzde 2-2.5 olur” değerlendirmesinde bulundu.

www.bloomberght.com / haberler

06.05.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR