Yenilenebilir enerji ile ilgili malzeme ithali için başvuru çağrısı

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı, 15 Mayıs 2014 tarihinde toplanan Yenilenebilir Enerji Kurulu’nun aldığı karar uyarınca yenilenebilir enerji ile ilgili ekipman ve malzemeler getirmek isteyenlerin ön izin belgesi almak için başvuruda bulunması gerektiğini duyurdu.

 

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre yurt dışından ithal edilecek olan yenilenebilir enerji ile ilgili ekipman ve malzemeler için Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’na başvurup ön izin belgesi alınması gerekiyor.

 

Yenilenebilir enerji malzemesi getiren firmaların stoklarında bulunan ekipman ve malzemelerin stok dökümünü 2 Haziran 2014 mesai bitimine kadar bakanlığa yazılı olarak bildirmesi gerektiği belirtilen açıklamada, 16.05.2014 tarihinden itibaren kuruldan izin alınmadan kurulan yenilenebilir enerji tesislerine yasal mevzuat uygulanacağı ifade edildi.

 

Açıklamada, yenilenebilir enerji konusunda alınan kararlar ile ilgili detaylı bilginin Gıda, Tarım ve Enerji bakanlığına ait internet sitesi ( www.gteb.gov.ct.tr )’den bilgi edinilebileceği belirtildi.

www.kibrispostasi.com

18.05.2014

 

İletişim : Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

KKTC Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR