İAOSB`de Yeni Arsa Heyecanı

Türkiye`nin en modern ve en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden biri olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi`nde 10 Haziran`da gerçekleşecek Açık Arttırma ihalesinde 8 adet yeni sanayi parseli satışa sunulacak.

 

Toplam alanı 6.300.000 m2 olan ve halihazırda 630 sanayi parseline sahip, 21.000 m3/gün kapasiteli atıksu arıtma tesisi, 125 MW elektrik enerjisi üretim tesisi bulunan, doğalgaz şebekesi tamamlanan Türkiye`nin en prestijli OSB`lerinden İAOSB`de yer sahibi olmak isteyenler için yeni bir ihale daha açıldı. 10 Haziran Salı günü saat: 14:00`da Bölge Müdürlüğü`nde gerçekleşecek ihalede 1 adet 4500 m2, 7 adet de 7000 m2`lik sanayi parseli sahiplerini bulacak. İmar planında yapılan çalışmalar sonucu, Bölgenin kuzeybatısında bulunan yaklaşık 65000 m2`lik alanda yapılan imar tadilatı sonrasında kazanılan yeni parseller için yoğun talep gelmesi bekleniyor.

 

Halihazırda dolgu ve altyapı çalışmalarının hızlı bir şekilde yürütüldüğü yeni arsalardan satın alan firmalar, 1 Temmuzdan itibaren projelerini yaparak Ekim ayından itibaren de inşaatlarına başlayabilecekler. İAOSB`nin yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda sırasıyla, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Valilik, İl İdare Kurulu ile Tapu ve Kadastroda takip edilen yasal süreçlerin ardından geliştirilen parsellerin 2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlaması bekleniyor.

 

"İAOSB`DE OLMAK BÜYÜK AYRICALIK"

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi`ne talebin çok olduğunu, genişleme alanı olmadığı için bu taleplere cevap veremediklerini her fırsatta dile getiren İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, kazanılan bu yeni alanlarla birlikte İAOSB`nin daha fazla üretim ve istihdama ev sahipliği yapacağını dile getirdi. Özel konumu itibariyle katılımcılarına şehir içinde OSB hizmeti sunulduğuna dikkat çeken Uğurtaş, İAOSB`nin İzmir Limanına 20 km, havalimanına 45 km, tır gümrüğüne 8 km uzaklıkta olduğunu söyleyerek bu kadar avantajlı konumda bir OSB daha olmadığını vurguladı. Jeopolitik öneminin yanı sıra, İAOSB`de mükemmel bir altyapı sistemi olduğunu belirten Uğurtaş, Yönetim Kurulu`nun, yenilikçi bir yaklaşımla, bölge katılımcılarının vizyonlarını geliştirecek, ihracatlarını arttıracak, onları ar-ge ve inovasyon projelerine yöneltecek pek çok başarılı çalışmayı da hayata geçirdiğini vurguladı. 2011 yılında ABD desteği ile başlatılan Enerji Verimliliği, Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Tesisi Projesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Teknoloji Geliştirme Bölgesi Projeleri ile İşletme Yüksek Lisans Programı bu projelerden bazıları. İAOSB ayrıca, Türkiye`deki OSB`ler içinde ilk Vakıf kuran ve yine ilk kez Ar-ge ve İnovasyon yarışması düzenleyen Bölge.

 

Tüm bunların yanı sıra, İAOSB` nin sadece üretim merkezi olarak değil, aynı zamanda sosyal olarak da yaşayan bir bölge olduğunu ifade eden İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Bölgenin firma sahipleri ve çalışanlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlara da sahip olduğunu; Bölge içinde 24 saat hizmet veren tam donanımlı bir sağlık tesisi, kreş, mesleki eğitim merkezi, sanayici aktivite merkezi, spor kompleksi gibi donanımlarla, katılımcılarına, İAOSB`de yer almanın ayrıcalıklarını "kaliteli hizmet" ile yaşattıklarını kaydetti. İZMİR/STAR

http://haber.stargazete.com / ege

06.06.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR