Aston Martin’den Yarış Arabalarına Güneş Enerjili Klima

İngiliz spor otomobil firması Aston Martin, yarış arabalarında güneş enerjisi kullanmayı planlıyor.

 

Aston Martin’in de marka olarak katıldığı uzun süreli yarışlardan “World Endurance Championship”in kurallarına göre, araç kokpitinde sıcaklık mutlaka 32 derecenin altında olmalı. Bu sıcaklığı korumak için arabada klima çalıştırmak zorundasınız ama bildiğiniz gibi klima aracın motorundan güç aldığı için yarış arabaları için ideal bir özellik değil.

 

Eğer hem pilotları serin tutacak, hem de yarış arabasının gücünde azalmaya yol açmayacak bir çözüm arayan Aston Martin, çareyi güneş enerjisinde bulmuş. “Hanergy Global Solar Power” firması ile ortak çalışan Aston Martin, araçların tepesine çok ince güneş panelleri koyarak, klima için gerekli enerjiyi bu şekilde elde etmeyi hedefliyor.

 

Aston Martin firması, ilk güneş enerjili klimaya sahip aracını bir sonraki uzun yol dayanıklılık yarışında kullanmayı planladığını açıkladı. Henüz yarış araçlarının kendileri için güneş enerjisi çözümleri düşünmediklerini açıklayan firma, şu anda sadece pilotlarının rahatını ve araçlarının performansını artırmayı düşündüklerini belirtti.

 

Bu özel klimaya sahip araçlar, Aston Martin V12 Vantage GT3 ve V8 Vantage GT4 olacak.

www.silikonvadisi.tv

20.06.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR