5. SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ

Mersin`in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından, 21 Haziran Dünya Güneş Günü nedeniyle bu yıl 5.`si düzenlen Soli Güneş Festivali başladı.

 

Soli Pompeiopolis Antik Kent`te gerçekleştirilen festival Mezitli Belediyesi, Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi işbirliğinde düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı festival alanında kurulan stantlarda ziyaretçilere sıkma börek ikramları yapıldı. Güneş enerjisine dikkat çekmek için Mersin Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencilerinin yapmış olduğu güneş enerjisi ile çalışan araba ve tekne ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Festivalde Mezitli Belediyesi Sanat Evi ve Halk eğitim Merkezi kursiyerlerinin el sanatları sergisi de yer aldı.

 

Festival korteji ile başlayan etkinlik, Mezitli Belediyesi ve Mersin Kültür Sanat Kulübü Derneği Halk Oyunları gösterisi ile devam etti. Ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu sahne aldı. Senfonik Neşet Ertaş konseri veren koronun şefliğini Serdar Yalçın yaptı. Solistler Bengi İspir Özdülger, Mehmet Yılmaz, Onur Polat ve Nihat Evren, sanatçının, `ahirim sensin`, `neredesin sen`, `yazımı kışa çevirdin` gibi seçkin eserlerini seslendirdiler. Bir saat süren konserde, festival alanını dolduran binlerce kişi koronun seslendirdiği türkülere eşlik etti.

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yapılacak çalışmalarla soli antik kentinin adını dünyaya duyuracaklarını belirterek, "Festivali uluslararası boyuta dönüştürerek kentin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini tanıtacağız. Önümüzdeki süreçte bir yandan Soli Pompeipolis Antik Liman Kenti`nin turizme açılması yönünde çalışırken diğer yandan da ALTERNATİF enerji kaynaklarından özellikle güneş enerjisinin kullanımına yönelik bilgilendirme çalışmalarında bulunacağız" dedi.

 

İki gün sürecek festival Sertap Erener konseri ile son bulacak. (İHA)

www.milliyet.com.tr

22.06.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR