54 lisanssız güneş santrali üretimde!

Türkiye`de üretime geçen lisanssız güneş enerjisi santrali kapasitesi 13.3 MW`ye ulaştı. Üretime geçen solar tesis sayısı ise 54 olarak kaydedildi.

 

Enerji Günlüğü`nün Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye`de lisanssız elektrik üretimi başvurularının sayısı hızla artarken, üretime geçen tesis sayısı henüz iki haneli rakamlarda bulunuyor.

 

Bugüne kadar 557 lisanssız elektrik üretim proje başvurusu yapılırken, dosyalardan 166`sı başvuru onayı aldı. Onay alan 166 proje başvurusunun 90`ında tesislerin kurulumu tamamlanarak geçici kabul başvurusunda bulunuldu. Geçici kabul başvurusu yapılan tesislerden 58`i için geçici kabul verildi.

 

54 LİSANSSIZ GES DEVREDE

Geçici kabul alan 58 lisanssız elektrik üretimi tesisinden 54`ünü güneş enerjisine dayalı üretim yapan tesisler oluşturuyor. Ve bunların toplam kurulu gücü 13 bin 303.87 kW olarak hesaplandı.

 

Geçici kabul alan 1 tri/kojenerasyon tesisi bulunuyor. Bu tesisin kurulu gücü ise 7744 kW olarak kaydedildi.

 

3 biyogaza dayalı tesis de geçici kabul alan lisanssız elektrik üretim tesisleri arasında yer alıyor. Biyogaza dayalı lisanssız elektrik üretim kurulu gücü ise 2883 kW seviyesinde. Mehmet KARA

http://enerjigunlugu.net

23 Temmuz 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR