Sancak Ailesi 4 güneş santrali ihalesine talip

Sancak Ailesi, Ethem Sancak dışındaki 6 kardeşin eşit ortak olduğu Sancak Enerji ile 4 güneş santrali ihalesine talip. Bu ihalelere girmek için Güneşevi adlı bir proje geliştirme şirketi satın alan şirket, yenilenebilir enerji alanına 10 yılda 500 megavatlık enerji yatırımı yapmayı planlıyor.

 

12 Ağustos`ta Güneşevi adlı şirketin tamamını almak üzere Rekabet Kurumu`na başvuran Sancak Enerji yetkilileri The Wall Street Journal Türkiye`ye Burdur, Niğde, Kayseri ve Konya`da kurulacak güneş santralleri için 4 farklı ihaleye girme planlarını anlattı. Güneşe dayalı elektrik santralı kurmak için lisansı olan Sancak Enerji, bu ihalelere çok başvuru olmasını bekliyor. İhalelerin bedelleriyle ilgili öngörüleri konusunda ise herhangi bir bilgi vermiyor.

 

Güneşevi adlı şirket aslında şu an faal değil. Sancak Enerji, sektörde güneş enerjisi alanına ilk yatırım denemesini Konya`da yapıyor. 1 megavatın altındaki projenin yıl sonu tamamlanması hedefleniyor.

 

Yetkilinin verdiği bilgilere göre şu anda çalışan herhangi bir santrali olmayan Sancak Ailesi`nin rüzgar enerjisi sektörüyle ilgili de büyük projeleri var. Sancak Enerji yetkilisine göre şirketin Urla`da 20 milyon TL`ye mal olacak ve içinde 6 tane rüzgar türbini bulanacak 15 megavatlık bir projesi bulunuyor. Ayrıca şirketin Kayseri`de çok daha büyük bir yatırımı var. 21 tane rüzgar türbini barındıran Kayseri`deki projeyle de 52.5 megavatlık bir enerji üretimi hedefleniyor.

 

Sancak Enerji 10 yıl içinde hem güneş hem de rüzgar enerjisi sektöründe 500 megavatlık yatırıma ulaşmak istiyor. Bunun iddialı bir hedef olduğunu belirten Sancak Enerji yetkilisi sadece rüzgarla bunu elde edemeyeceklerini ve o yüzden Güneşevi şirketini satın alarak güneş enerjisi sektöründeki yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirtti.

 

Ethem Sancak`ın Sancak Enerji ile ticari bir ilişkisinin olmadığını ifade eden şirket yetkilisi Ethem Sancak`ın dışındaki 6 kardeşin şirketteki hisselerinin eşit olduğunu ifade etti.

cagan.koc@dowjones.com

www.wsj.com.tr

20.08.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR