Öğrencilerden güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonu

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Meslek Yüksekokulundan bir grup öğrenci, okullarında ihtiyaç duydukları cep telefonu şarjı için güneş enerjisiyle çalışan "şarj istasyonu" geliştirdi.

 

Öğretim Görevlisi Hüseyin Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda öğrencilere bilimsel teorilerin beceriye dönüştürecek ve sosyal hayatta işlevsel bir özellik kazanmasını sağlayacak projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Bu kapsamda, güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu şarj cihazı projesini gerçekleştirdiklerini belirten Ölmez, şöyle konuştu:

 

"Örnek teşkil etmesi arzusuyla projeyi bütün öğrencilerin kullanması için şarj istasyonunu yerleşkenin içerisine koyduk. İlerleyen dönemlerde hedef kitle konumundaki tüm vatandaşların yararlanması adına şehrin belirli noktalarına, bu cihazlarımızdan koymayı planlıyoruz."

 

Projede yer alan öğrencilerden Özcan Çiçek de bu proje ile çevre duyarlılığı ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kullanımının toplumun geneline yayılmasını hedeflediklerini dile getirdi. Dışarıdan hiçbir elektrik bağlantısı olmadan sadece güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonu kurduklarını ifade eden Çiçek, "Her türlü telefona sahip uç makinemizde mevcut. Ortalama bir telefon 5 ila 15 dakika arasında hızlı olarak şarj ediliyor. Akıllı telefonların özellikleri artıkça şarjları da az gitmeye başladı. Biz de okulumuzda hocamız Ölmez önderliğinde bu projeyi hazırladık. Öğrenci arkadaşlarımızın işine yarayan bir makine yaptığımız için çok mutlu olduk" diye konuştu. KÜTAHYA (AA)

www.radikal.com.tr

11 Aralık 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR