TEİAŞ: Elektrikte önemli bir kesinti olmadı

TEİAŞ Genel Müdürü Yıldır, Elektrikte kendilerinden kaynaklanan önemli bir sıkıntının yaşanmadığını söyledi.

 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır, kış aylarında yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin, "Bizden kaynaklanan önemli bir sıkıntı yaşanmadı, çünkü ALTERNATİFLERİMİZ mevcut. Hiç sıkıntı yaşanmadı mı, yaşandı ama ciddi bir sorun yaşamadık" dedi.

 

Yıldır, TEİAŞ`ın 2012 yılı hesaplarına ilişkin TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’ndaki görüşmelerde yaptığı konuşmada, elektrik tüketiminin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak 255 milyar kilovatsaate çıktığını söyledi.

 

Türkiye`nin iletim hattı uzunluğunun 2014 sonunda 53 bin 711 kilometreye ulaştığını dile getiren Yıldır, iletim kayıplarının standartlara paralel olarak yüzde 2,7 seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi.

 

Yıldır, iletim hatlarının canlı bakımı ve helikopterle hat kontrolünde geçen yıl uygulamaya başlandığını, bu yolla 43 bin 865 kilometre hattın kontrolünün yapıldığını belirtti.

 

Trakya bölgesinin enerji güvenliğinin sağlanması amacıyla 1,323 milyar liralık yatırım öngörüldüğünü dile getiren Yıldır, Akkuyu Nükleer Güç Santrali`nin iletim sistemine irtibatı için 323 milyon lira tutarında 8 projenin hayata geçirilmesinin planlandığını kaydetti.

 

Yıldır, 2014 sonu itibariyle serbest tüketici sayısının 1 milyon 102 bin 948`e, sayaç sayısının 1 milyon 285 bin 623`e ulaştığını bildirdi.

 

Komisyon üyelerinin sorularını da cevaplayan Yıldır, güneş enerjisi yatırımlarına ilişkin, "Güneşten elektrik üretimi Türkiye`nin ilk defa tanıştığı bir konu. Bunun hazırlıkları geçmişte rüzgarda yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması için bu hızda gidiyor" dedi.

 

Kış aylarında yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldır, "Bizden kaynaklanan önemli bir sıkıntı yaşanmadı, çünkü ALTERNATİFLERİMİZ mevcut. Hiç sıkıntı yaşanmadı mı, yaşandı ama ciddi bir sorun yaşamadık" diye konuştu.

 

Görüşmelerin ardından TEİAŞ’ın 2012 yılı bilanço ve netice kesin raporu ibra edildi. (Kaynak: AA)

www.dunyabulteni.net

22 Ocak 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR