Antalya Belediyesi 4 adet GES kuracak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 950 KW kurulu güce sahip 4 adet Güneş Enerji Santrali kuracak. Güneşten elde edilecek enerji tarım alanlarının sulamasında kullanılacak.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi,tarımsal sulamada kullanılacak enerjinin karşılanması amacıyla Döşemealtı İlçesi, Mellidağ Bölgesi`nde tahsis edilen 33.051 m2`lik alanda 950 KW kurulu güce sahip 4 adet (GES) Güneş Enerji Santrali kuracak.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi`ne ait Antalya İli, Döşemealtı ilçesi, Mellidağ Tapulaması, 506 ada 84 numaralı parselde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın talebi üzerine 4 adet Güneş Enerji Santrali kurulacak. Ayrıca Belediye Meclisi ayrıca şirketlerin Korkuteli Küçükköy`de 66 bin 800 ve Korkuteli Beğiş Mahallesi`nde 7 bin 925 metrekare alana da güneş enerji santrali kurmasına yönelik imar düzenlemesi taleplerini kabul etti.

 

`Bütünşehir Yasası` kapsamında Büyükşehir Belediyesi`nin yasal sorumluluğu haline gelen tarım ve hayvancılığı desteklemek için idari yapılanmasında değişikliğe giden ve kırsal hizmetler ve tarımsal hizmetler daire başkanlıklarını kuran Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulama elektrik enerjisi maliyetlerini düşürmek için güneş enerjisinden yararlanacak.

 

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Güneş Enerjisi Santrali projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

 

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü`nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, yapılması planlanan Güneş Enerjisi Santrali projesi ile ilgili olarak Antalya Valiliği`ne sunulan dosyanın PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği`nin 17. maddesi doğrultusunda incelenip uygun bulunduğu ve projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

http://enerjigunlugu.net

17 Mart 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR