Yerli rüzgar santrali bu ay Terkos’ta dönmeye başlıyor

Milli Rüzgar Türbini (MİLRES) Projesi’nin ön testleri tamamlandı. Türkiye’nin milyarlarca dolarının yurt dışına gitmesini önleyecek yerli rüzgar türbini bu aydan itibaren İstanbul-Terkos’ta enerji üretimine geçecek.

 

Hükümetin sanayide millileştirme projeleri devreye giriyor. Milli Rüzgar Türbini (MİLRES) Projesi’nin ön testleri tamamlandı. Türkiye’nin milyarlarca dolarının yurt dışına gitmesini önleyecek yerli rüzgar türbini bu aydan itibaren enerji üretimine başlıyor. Yüzde 95 yerli malının kullanıldığı rüzgar türbini ilk olarak İstanbul Terkos’ta enerji üretimi gerçekleştirilecek.

 

Sistem 500 kilovatsaat elektrik üretecek. Milli Güneş Enerjisi Santral Teknolojisi (MİLGES), Milli Hidroelektrik Santral Teknolojisi (MİLHES), Yüksek Gerilim Doğru Akım Teknolojisi ( YGDA) ve Milli Türbin Kanadı Teknolojisi (MİLKANAT) projeleri dün TÜBİTAK’ta düzenlenen törenle tanıtıldı. Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Rüzgar Enerji Sistemleri Geliştirilmesi ve Prototip Türbin Üretimi (MİLRES) projesinin bitme aşamasına geldiğini belirterek “Milli rüzgar santralini yetişirse bu ay içinde direğe dikeceğiz ve ilk milli rüzgar türbini, rüzgar enerjisi üretmeye başlayacak” dedi. Ercan Baysal

http://haber.star.com.tr / ekonomi

07 Mayıs 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR