Hanwha Q-Cells, Güney Kore`de ilk hücre tesisini kuracak

Alman-Kore hücre ve panel üreticisi Hanwha Q-Cells, Güney Kore`de 1.5 GW kapasiteli fotovoltaik hücre fabrikası kuracak.

 

Alman-Kore hücre ve panel üreticisi Hanwha Q-Cells Güney Kore`nin Jincheon kentinde bu yılın sonuna kadar 1.5 GW kapasiteli güneş paneli hücre üretim tesisi inşa etmeyi planlıyor.

 

Yatırımım maliyeti yaklaşık 315.540.000 Dolar olarak hesaplanan tesisin kurulmasıyla şirketin yıllık panel üretim kapasitesi artarak 3,5 GW`dan 5.2 GW`a çıkacak. Bu nedenle şirket, Eumseong da bulunan FV panel üretim tesisinin kapasitesini 250 MW dan 500 MW`a çıkarmaya planlıyor.

 

Hanwha Q-Cells`in Güney Kore`deki ilk hücre üretim fabrikası olacak olan tesiste üretilen hücreler öncelikle Nisan ayında Amerikan Nextra Enerji Şirketinden aldığı 1,5 GW`lık FV Panel siparişi için üretim yapacak.

 

Şirketin Kore’de yatırım kararı almasının, Avrupa ve Asya arasında ticaret anlaşmazlığı ile ilgili olduğu düşünülüyor. Şirketin, Avrupa`nın Çin’e karşı aldığı anti damping kurallarından dolayı etkilemiş olabileceği ve Malezya’daki üretim tesisinin de gelecekte riske girebileceği ifade ediliyor.

 

Avrupa Birliği komisyonu bilindiği gibi geçen hafta Tayvan ve Malezya`dan gelen FV Panel ithalatına karşı Anti-Circumvention araştırması başlatmıştı.

http://enerjigunlugu.net

04.06.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR