RENSEF üçüncü kez kapılarını açıyor

Üçüncüsü düzenlenen RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı Antalya`da başlıyor.

 

Agoras Fuarcılık tarafından Antalya`da düzenlenen Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı RENSEF 2015 22 Ekim 2015 tarihinde ziyaretçilere kapılarını açıyor. Üç gün devam edecek RENSEF`e yurt içinden ve yurt dışından 50`ye yakın firma ve kuruluş katılıyor.

 

Özellikle Almanya, Çin, Yunanistan ve Ukrayna başta olmak üzere yurt dışından ağırlığı panel ve invertör üreticisi olmak üzere katılımcılar da gelecek katılımcı firmalar da yer alıyor.

 

Agoras Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dükkancı`nın verdiği bilgiye göre geçtiğimiz yıl 48 ilden 3 bin ziyaretçinin ilgi gösterdiği RENSEF`e bu yıl da tüm Türkiye`den 3000`e yakın ziyaretçi bekleniyor. RENSEF 2015 ayrıca, komşu ülkeler başta olmak üzere yabancı ziyaretçileri de ağırlayacak.

 

ÇİFTÇİLER, TURİZMCİLER

Ziyaretçilerin ağırlığını tarımda solar uygulamaları ve çözümlerini merak eden büyük ölçekli işletme sahipleri, çiftçiler, seracılar, otel ve diğer turizm tesisi işletmecilerinin oluşturması bekleniyor. Bölgedeki soğuk hava deposu işletmecileri ve kurulumcuları ile sanayi kesiminden de ziyaretçi çekecek.

 

Ayrıca güneş enerjisine yatırım yapmayı planlayan özel ve kamu hastanelerinin de RENSEF`in ziyaretçileri arasında yer alması bekleniyor.

 

YEDİ OTURUM, 36 KONUŞMACI

RENSEF Forum 2015 kapsamında toplam çeşitli başlıklar altında 7 genel oturum ve 6 firmanın da ticari sunumları yapılacak. Oturumların üçünü GENSED ve GÜNDER ortaklaşa hazırladı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 6 konuşmacının katılımıyla güneşin yerel sorunlarıyla ilgili bir oturum düzenleyecek. Çevre Mühendisleri Odası ile Mimarlar Odası Antalya Şubeleri`nin enerji verimliliği içerikli bir oturumu da var.

 

RENSEF 2015`te, Solarbaba Platformu tarafından da interaktif bir oturum düzenleniyor. Ateş Uğurel`in moderatörlüğünde düzenlenecek toplantıda, sektörün sorunları, şikayetler, bilgi paylaşımı ve çözüm önerileri ele alınacak.

http://enerjigunlugu.net

20.10.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR