Azerbaycan Hazar Denizi’de rüzgar enerji santrali yapımını görüşüyor

Azerbaycan Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kurumu Başkan Yardımcısı Cemil Melikov yaptığı açıklamada, Hazar Denizi’de rüzgar enerji santrali yapımının hükümete sunulduğunu bildirdi.

 

Şu an konunun bir kaç Bakanlık tarafından görüşüldüğünü bildiren Melikov, ‘’Projeye ilişkin Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı tarafından olumlu tepkiler aldık. Bu bize, bu yönde çalışmaları artırmamıza katkı sağlıyor’’ dedi.

 

Kurum Başkanı Akim Bedelov daha önce yaptığı açıklamada, enerji santralinin Pirallahi ve Çilov adaları arasında yapılarak, dünyada bir ilkin gerçekleşeceğini bildirmişdi. Enerji santralinin 200 megawatt güçünde olması bekleniliyor.

 

Projeye yapılacak toplam harcamanın 450-500 milyon manat olması bekleniliyor. Proje dışarıdan sağlanan krediler ile gerçekleşecek.

 

Bugün, Azerbaycan enerji ağının toplam kapasitesi 7,2 bin megawatt’dan oluşturuyor. Azerbaycan’ın ALTERNATİF enerji potansiyalinin 12 bin megawatt olduğu bildirilyor.

 

Azerbaycan’ın en büyük yenilenebilir enerji kaynağını potansiyalini güneş enerjisı oluşturuyor. Güneş enerjisinin toplam potansiyal hacmi 5 bin megawatt. Rüzgar enerjisi potansiyali 4 bin 500 megawatt, Bioyakıt-bin 500 megawatt, jeotermal enerji- 800 megawatt, geri kalan kısmı HES - 350 megawatt.

http://tr.trend.az

29.10.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR