MASKİ’DEN SALİHLİ’YE GÜNEŞ ENERJİLİ ÇÖZÜM

MASKİ Genel Müdürlüğü 2007 yılında Salihli’nin Karaağaç Mahallesi’nde içme suyu amaçlı açılmış olan ancak faaliyete geçmemiş su kuyusunu güneş enerjili motopomp sistemi ile tekrar faaliyete geçirerek, bölgede yaşanan su problemini çözmüş oldu. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Karaağaç Mahallesi’ne sağlıklı su ulaştırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

 

MASKİ Genel Müdürlüğü, Salihli’nin Karaağaç Mahallesi yaylasında 2007 yılında içme suyu amaçlı açılmış olan ancak faaliyete geçmemiş içme suyu kuyusunda gerçekleştirdiği çalışmalarla mahallenin yıllardır yaşadığı su sorununu çözmüş oldu. 2007 yılında kuyunun en yakın elektrik tesisine 4,5 kilometre uzaklıkta olması ve ormanlık araziden geçmesi nedeniyle elektrik tesisi yapılmamış bu yüzden mahallede büyük su problemi doğmuştu. MASKİ Genel Müdürlüğü Karaağaç Mahallesinin içme suyu ihtiyacı olduğu için ve yaşadığı su sorununa çözüm getirmek amacıyla hızlı bir şekilde çalışmalara başlayarak, mevcut kuyuda güneş enerjili motopomp sistemi kurulmasına karar verdi. İhale süreci tamamlandıktan sonra tesislerin işler hale gelmesi için hızlı bir çalışma gerçekleştiren MASKİ Genel Müdürlüğü, çalışmaların sonunda saniyede 5 litre suyun kuyudan çıkarılmasını sağladı.

 

KARAAĞAÇ MAHALLESİ SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Salihli Karaağaç Mahallesinde gerçekleştirilen güneş enerjili sistem sayesinde mahallenin yaşadığı içme suyu sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Gerekli etütleri yaptıktan sonra çalışmalar hız kesmeden başladı. Salihli Karaağaç Mahallesi artık faydalanamadığı bu kuyudan sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak” diye konuştu.

 

Karaağaç Mahallesi sakinleri 2007 yılından beri içme suyu amaçlı açılmış kuyudan yararlanamadıklarını, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün bu sorunu tespit ettikten sonra burada gerçekleştirdiği güneş enerjili motopomp sistemi ile mahalleyi sağlıklı içme suyuna kavuşturduğunu belirterek başta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. (İHA)

www.milliyet.com.tr

19.11.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR