Tayvan Hükümeti OLED teknolojisini 100 Milyar ile destekleyecek

Tayvan Ekonomik işler Bakanlığı (MOEA) yeni ekran teknolojilerini gelişimini desteklemek amacı ile yeni OLED teknolojisi için düzenlediği basın toplantısında 100 milyar Tayvan Doları (3.210.000 ABD Doları) yatırım yapılacağını duyurdu.

 

Çoğunlukla yeni nesil ekran stratejisinin bir parçası olarak, hükümet esnek AMOLED ve PMOLED ekran teknolojilerine yatırımı hedefliyor. Yeni nesil ekran teknolojilerini geliştirmek için yapılan bu yatırımın 1.500 yeni istihdam yaratması bekleniyor.

 

Endüstriyel Teknoloji Bölümü (DOIT), Tayvan Ekonomik işler Bakanlığı (MOEA) altında bağlı bir organizasyon. Esnek ekran tedarik zinciri oluşturmak için daha çok Tayvan Endüstriyel Teknoloji Araştırma Bölümü yetkin olacak. Bakanlık, temelde OLED malzemeleri ve ekipmanları imalatını hedefliyor ve başarılı iş birliktelikleri ile AMOLED prototip ürün geliştirdi. Gelecekte, OLED ekran teknolojisi, Endüstriyel Teknoloji Bölümü ve Tayvan Endüstriyel Teknoloji Araştırma Bölümü tarafından ortaklaşa yerel ekran üreticilerine transfer edilecek.

 

Bakanlık, kapsamlı bir dikey tedarik zinciri oluşturmak için OLED malzeme, ekipman, paneller, modüller ve sistemleri geliştirmek için Tayvanlı üreticiler ile işbirliğini amaçlamaktadır. Tayvan Endüstriyel Teknoloji Araştırma Bölümünün esnek AMOLED ekran teknolojisi için yeni bir küresel merkez haline dönüşmesini öngörülüyor.

 

Tayvan hükümeti DOIT aracılığıyla son sekiz yıldır Tayvanlı OLED üreticileri desteklemektedir.

 

Endüstriyel Teknoloji Bölümü, Tayvan Endüstriyel Teknoloji Araştırma Bölümünün desteği ile esnek OLED ürünlerini uygulamalarda kullanılmasını desteklemek amacı ile görücüye çıkardı. Örneğin HTC’nin kavisli AMOLED ekranına biosensör uygulandı ve akıllı saatlere uygulandı.

 

Ayrıca Ritek Grup akıllı bantları ve diğer giyilebilir cihazlar ve esnek OLED armatürlerde istihdam edilebilir kavisli PMOLED ekranları fuarda sergiledi.

www.ledportali.com

19.08.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR