Tesla, Hawai Depolama Projesini Tamamladı

Tesla A.Ş. Hawaii`de, akşamları elektrik satmak için piller içeren, elektrikli otomobil üreticisinin ızgaraya daha fazla yeşil güç sağlamak için bir itme parçası olan bir güneş projesini tamamladı.

 

Kapaia kurulumu 13 MW`lık bir güneş sistemi ve 52 MWh`lik pilleri içeriyor ve gün içinde enerji depolayarak güneş battıktan sonra sevkiyat yapabiliyor.

 

Palo Alto, California merkezli şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tesla, 13.9 / kWh`de elektrik üretmek için Kauai Adası`ndaki Kauai Adası Tesis Kooperatifi ile 20 yıllık bir sözleşmesi var. Bu, elektrik santralinden 15.48 sentlik elektrik enerjisi maliyetinden ve tüketicilerin eyalette elektrik için Aralık ayında ödediği 27.68 sentin yarısından daha düşük.

 

Proje, Kasım ayında 2 milyar dolarlık panel kurulum şirketi SolarCity Corp.`u devralmasından bu yana Tesla tarafından hizmete açılacak türünün en büyüğüdür. CEO Elon Musk`un Tesla`yı temiz enerji tüketicileri için tek duraklı bir dükkana dönüştürme çabasını vurguluyor. Musk, tesisler için daha güvenilir enerji sağlamak ve fosil yakıtların kullanımını azaltmak için Tesla pilleri ile güneş enerjisini birleştiriyor.

 

ABD`de en yüksek elektrik oranına sahip olan Hawaii, 2045 yılına kadar tüm elektriğini yenilenebilir kaynaklardan elde etmek için bir hedef belirledi. Pahalı, petrol ile çalışan elektrik santrallerine dayanan devlet artan Sisteminde aralıklı güneş enerjisi miktarı. Ocak ayında güç geliştirici AES Corp, Kauai Adası Utility Kooperatifi için 20 MW`lık bir akü depolamayla 28 MW`lık bir güneş projesi inşa etmeyi kabul etti.

www.enerjihaber.com

11.03.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR