Yatırımcıya `milli enerji` güvencesi

Deloitte Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstrisi Lideri Elif Düşmez Tek, "Milli Enerji Stratejisi"nin yatırımcılara güvence sağladığını söyledi. Tek, "Enerjideki yatırım fırsatlarımız ilgi çekiyor” dedi.

 

Deloitte Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstrisi Lideri Elif Düşmez Tek, "Milli Enerji ve Maden Stratejisi"nin yatırım yapacaklar açısından önemli bir öngörü ve güvence sağladığını söyledi. Yerli ve yenilenebilir enerji üretimi alanındaki yatırım fırsatlarının, global ölçekte yatırım alanlarının oldukça daraldığı günümüzde yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini belirten Tek, “Bunu güneşte Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ihalesinde net bir şekilde gözlemledik, rüzgar YEKA ihalesinde de yerli ve yabancı çok sayıda yatırımcıyı görmeyi bekliyoruz” dedi. Tek, yenilenebilir enerji alanında mart ayında Karapınar YEKA ihalesinin yapıldığını ve rüzgar YEKA’sı için de 27 Temmuz’da tekliflerin alınacağını vurguladı.

 

YEKA MODELİ DİKKAT ÇEKTİ

YEKA modelinin piyasanın oldukça dikkatini çektiğini belirten Tek, "YEKA modeli, ihalenin konusuna göre kritik ve katma değerli santral ekipmanlarının yerli üretimi şartına bağlı olarak belirli bir kurulu güçte santral kurma hakkının yatırımcıya tanınması olarak özetlenebilir. Yerli teknolojinin gelişmesi ve dışa bağımlılığın azalması için kritik bir açılımdır” diye konuştu.

 

EKONOMİK BÜYÜME EN KRİTİK FAKTÖR

Türkiye`nin artan enerji talebiyle yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu ifade eden Elif Düşmez Tek, şunları kaydetti: "Türkiye’deki yabancı enerji şirketlerinin ülkenin büyümesine duydukları güvenin altını çizdiğini söylemek mümkün. Yani ekonomik büyüme ve enerji tüketimindeki artış beklentisi yatırımcı için en kritik faktör.”

www.yenisafak.com / ekonomi

19.06.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR