Greenpeace üyeleri güneş enerjisiyle çalışan kafe açtılar.

 

Greenpeace üyeleri, Galata Köprüsü üzerinde yere uzanarak "Kömüre hayır" anlamına gelen "No coal" yazısını oluşturdu. Çevreciler daha sonra Beşiktaş Meydanı nda güneş enerjisiyle çalışan bir kafe açarken, Greenpeace üyelerinin şansına güneş yüzünü göstermedi.

 

Greenpeace üyeleri, BM İklim Toplantısı için Polonya nın Poznan kentinde toplanan devletlere kömüre hayır, güneşe evet mesajı göndermek için sabah Galata Köprüsü nde bir araya geldi. Köprü üzerine uzanan çevreciler, "Kömüre hayır" anlamına gelen "No coal" yazısını oluşturdu.

 

Daha sonra Beşiktaş Meydanı nda bir araya gelen çevreciler, güneş enerjisiyle çalışan küçük bir kafenin açılışını yaptı. Greenpeace Akdeniz Enerji ve İklim Kampanyası Sorumlusu Hilal Atıcı, küresel ısınmaya neden olan sera gazı salımlarının üçte birinin kömür yakmaktan kaynaklandığını belirterek, "Türkiye de şu anda 47 adet kömürlü termik santral yapımı planlanıyor.

 

Bu santraller Türkiye nin toplam sera gazı salımlarını yüzde 50 oranında artırılabilir. Temiz, yenilenebilir enerji kaynaklarının kömürden çok daha bol olduğunu ve iklim krizini aşmak için gerçek çözüm olduğunu biliyoruz. Güneş yerine neden kömürü tercih edelim ki. Bu yüzden biz de insanlara güneş enerjisi ile bir kafenin çalışabileceğini ispatlamak için bugün burada kafemizin açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.

 

Kafenin içerisindeki aletlerin güneş enerjisiyle çalıştığı belirtilirken, Greenpeace üyelerinin şansına güneş yüzünü göstermedi.

06 Aralık 2008 (İHA)

-----------------------

Bedeva Elektrik için;

www.normenerji.com.tr

www.solar-bazaar.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR