Buğday binasının kepenklerinin işleyişi için güneş paneli sistemi yerleştirildi.

 

Buğday çalışanları 2 Temmuz Pazartesi günü işe geldiğinde binanın elektrikli kepengi, elektrikler kesik olduğundan açılmıyordu. Yedek sistem olan akü de bittiği için tam 3 saat kimse 4 katlı binaya giremedi. Buğday çalışanlar, binanın alt katındaki Doğa Derneği çalışanları ile yandaki kahvede toplantılarını yaparken, içeride kimsenin olmadığına şükrettiler. Bu durumu bir fırsata çevirerek kepenk sisteminin yedeklemesi, terasa yerleştirilen 80 Watt gücündeki Güneş Paneline bağlandı.

 

Bu konuda desteğini, paneli bir gün içinde Buğday Derneği’ne ulaştırarak gösteren Norm Enerjiye ve Buğday’ın Karaköy’deki binasını İstanbul’un ilk tam ekolojik binasına dönüştürme niyetine olumlu cevap veren ev sahibi Beyoğlu İnşaat firmasına buradan tekrar teşekkür ederiz.

Buğday 21/07/2007

 

Dernek Hakkında :

Diğer yaşamlarla uyum içinde ve ekolojik bütüne saygılı yaşamlar için...

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, yaşamını sürdürürken diğer yaşamlarla uyum içerisinde ve ekolojik bütüne saygılı bir toplum hayaliyle 12 Ağustos 2002 tarihinde kurulmuştur. Bu hayale ulaşabilmek için “bu yönde örnekler oluşturma, var olana destek olma ve bilginin dolaşımını sağlamak” misyonunu üstlenmektedir. Derneğin amacı; tek tek bireylerde ve bir biütün olarak toplumda ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı oluşturmak; ekolojik dengelerin geri dönüşü olmayacak hız ve biçimde bozulması sonucunda ortaya çıkan sorunlara çözüm yolları sunmak ve doğa ile uyumlu yaşamı desteklemektedir.

 

Misyonu yerine getirmek amacıyla etkinlik gösterilen alanlar :

Hiçbir aşamasında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen sürdürülebilir tarım yöntemlerinin yaygınlaştırılması, geleneksel süreçteki üretimlerin korunması, sürdürülmesi, yerleşimleri, üretim ve tüketimleri ile yaşamları doğayla uyum içinde olan insan topluluklarının varlıklarının sürdürülmelerine katkıda bulunulması, bu alanda yaşayan örneklerin desteklenmesi, yeni örnekler oluşturulması ve bu örneklerin sürdürülebilir hale gelmelerinin desteklenmesi insan gereksinimlerinin ekosistem döngülerine uyun içinde yeniden tanımlanması, doğal gereksinimlere denk düşen üretim ve tüketim modellerinin ve teknolojilerinin desteklenmesi ve uygulanması; bireyin doğa ve çevresi içerisinde yaşayabilmesi için bilgilendirilmesi ve becerilerini geliştirebilmesi amacıyla faaliyet alanları yaratılması, bilgi ve kültür alışverişini sağlayan turizm anlayışının geliştirilerek uygulanmasıdır.

Kaynak : buğday.org

 

www.normenerji.com.tr

www.solar-bazaar.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR