Pepino üretimine geçildi…

Kırklareli civarında pek karşılaşmadığımız Pepino ( ağaç kavunu ) Pınarhisra’da ekilen 1000 fidan ile Pınarhisar halkının hizmetine sunuluyor. 

 

Pınarhisar Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kenar, Ziraat Odası Genel Sekreteri Bahadır Kenar, Beytullah Güney ve Serhat Güney’in büyük özveri ile yetiştirdikleri Pepinolar bu günlerde meyve vermeye başladılar.

 

Bizi serasında misafir eden Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kenar bazı kesimler tarafından fındığa rakip olarak gösterilen ve Anavatanı Güney Amerika Ülkelerinde Peru olan Pepino meyvesinin adeta bir vitamin deposu olduğunu belirtti.

 

Vücudun metabolizmasını düzene sokan ve içerisinde 9 meyve aroması bulunan Pepinonun kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu bir meyve olduğunu ifade eden Kenar, ayrıca şeker, kollestrol ve tansiyon hastalarına son derece faydalı bir meyve olduğunu sözlerine ekledi.

Nurettin Kenar’a ait seralarda üretim sadece Pepino ile sınırlı değil. Tüm tesisatı güneş enerjisi ile faaliyete geçen ve ana kumanda odası da bulunan seralarda Sarı yağlı fasulye, Salçalık biber, salata, domates, yeşil biber ve dış mekan ağaç fideleri de yetişiyor.

memlekethaber.com / Kırklareli  / 28 Haziran 2009

-.-

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR