Güneş enerjili cep telefonu …

Japon DoCoMo şirketi, güneş enerjisi ile şarj olan ve su geçirmeyen cep telefonunu bu yılın eylül ayında satışa sunacak.

 

Fiyatı henüz açıklanmayan cep telefonu pili bittiğinde, her 10 dakikalık güneş ışığına karşılık, 1 dakika daha konuşmaya imkan tanıyacak.

 

Mobil video sıkıştırma …

Merkezi ABD de bulunan mobil internet, mobil geniş bant ve internet üzerinden mesajlaşma yazılımları üreten "724" şirketi, web üzerinden video hizmeti sunan mobil operatörler için video sıkıştırma yazılım platformu üretti.

 

Video Ayarlama Modülü, GSM şirketlerine, mobil internet ve mobil geniş bant üzerinden sunacakları videoları küçültme ve ağ kapasitesini yönetme imkanı tanıyor.

 

Şirketin söz konusu yazılımı üretmesinde, örneğin YouTube video paylaşım sitesine mobil telefonlardan video yükleme oranının sadece son 6 ayda yüzde 1700 artmış olması gibi örneklerin etken olduğu ifade ediliyor.

 

Bilgisayar satışları …

Tüm dünyada bilgisayar satışları, 2001 yılındaki küresel krizden bugüne ilk defa düştü. iSuppli şirketinin araştırmasına göre, geçtiğimiz yıl 299,2 milyon adet olan küresel bilgisayar satışı, yüzde 4 düşerek 287,2 milyon adete geriledi.

 

Yeni Zelanda 3G

Yeni Zelanda Telekom un 3G hizmetine, 5 haftada 100 bin kişi abone oldu.

cnnturk.com / bilim / teknoloji / 15 Temmuz 2009

-.-

www.solar-santral.com

www.solar-bazaar.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR