Uşaklılar yatırımcı çekmek için lobi çalışması yürütecek …

AK Parti Uşak İl Başkanı Hilmi Alper, turizm ve yenilenebilir enerji alanlarında kente yatırımcı çekmek için lobi çalışması yürüteceklerini söyledi.

Geçen hafta AK Parti Uşak İl Başkanlığı görevine atanan Hilmi Alper, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası nı (SMMMO) ziyaret etti. Sivil toplum örgütleriyle ortak hareket edeceklerini belirten AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, turizm ve yenilenebilir enerji alanlarında kente yatırımcı çekmek istediklerini söyledi. Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir ile birlikte ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk ü ziyaret eden Hilmi Alper, kentin sorunlarını hep birlikte çözmek istediklerini bu nedenle fikir alışverişinde bulunmak için sivil toplum örgütlerine ziyaret etmeye devam edeceklerini söyledi. Daha sonra Uşak SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu nu da ziyaret eden Hilmi Alper, 15 gün içerisinde güçlü bir yönetim oluşturacaklarını ifade etti. AK Parti İl yönetimini oluşturduktan sonra kentin sorunlarını sivil toplum örgütleriyle birlikte çözüm arayacaklarını anlatan Alper şunları söyledi; "AK Parti olarak demokrasiye ve katılımcılığa büyük önem veriyoruz. Küresel ekonomik krizin yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Krizin dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde olumsuz etkileri oldu. Önümüzdeki yıl krizin etkilerinin ortadan kalkarak iyileşmenin hızlanacağını düşünüyoruz. Yeni teşvik paketi kapsamında ilimize yatırımcı çekmek zorundayız. Uşak olarak bugüne kadar yürütemediğimiz lobi çalışmalarını hep birlikte yürütmek istiyoruz. Sivil toplum örgütleriyle birlikte kentimizde istihdamı arttıracak yeni yatırımlar için yoğun bir çalışma yapacağız. Hep birlikte yatırım yapmak isteyen sanayicimizin ayağına gidip Uşak a gelmelerini sağlayacağız. Bu güne kadar sağlanamayan lobi çalışmalarını en iyi şekilde yürütüp her alanda yeniliğe açık bir kent haline gelmek istiyoruz. Özellikle turizm ve yenilenebilir enerji alanlarında büyük yatırımların gelmesini ümit ediyoruz. Termal turizm alanı ilan edilen Hamamboğazı nda tesis kurmak isteyen girişimciler var. Biz bunların önünü açmak zorundayız. Bu sadece benim yerel yöneticilerimizin değil tüm sivil toplum örgütlerinin görevidir"dedi.

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk ile SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu ise küresel ekonomik krizin etkilerinin devam ettiğini ifade etti.

Esnaf ve sanayicinin zor günler geçirdiğini belirten Yılancıoğlu şunları söyledi; "5084 sayılı teşvik yasası krizde Uşak ekonomisine büyük katkılar sağladı. Sanayiciler 5084 sayesinde bu kriz ortamında ayakta kaldı. Ancak 5084 sayılı teşvik yasası yıl sonunda sona erecek. Asıl sıkıntılar o zaman başlayacak. Geçtiğimiz günlerde bazı arkadaşlar krizin bittiğini söyledi. Uşak krizi atlattıysa bu neden bize yansımıyor. Ekonomik kriz sivil savunma tatbikatı değil ki bir anda bitsin. Bugün itibariyle krizin bittiğini söyleyenler ekonomiden anlamıyor demektir. Kiriz bitse dahi etkileri en az bir iki yıl devam eder. Kaldı ki krizin bittiğin gösteren hiçbir delil yok ortada. Bu tip açıklamalar yerine krizin etkilerini azaltmak için girişimlerde bulunmak daha doğru olacaktır"dedi.

medya73.com / 12.08.2009

-.-

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR