Tarım sektörü öncelikli olması gerekiyor …

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya`nın 2023 yılı vizyon ve stratejisinde eğitim, sağlık, enerji ve tarım sektörlerinin öncelikli olması gerektiğini bildirdi.

 

Antalya İl Genel Meclisi toplantısında konuşan Vali Yüksel, İl Genel Meclisi üyelerine hayali değil, uygulanabilir bütçeler yapmalarını önerdi. Antalya’da da teknolojiyi en üst seviyede kullanan, yerinden yönetimle halkla buluşulmasını gerçekleştiren, hizmette kaliteyi esas alan bir İl Özel İdaresi hedeflediklerini anlatan Vali Yüksel, ``Kentin dinamiklerini iyi algılayan ve teknolojiyi çok iyi kullanan, koşan bir Antalya istiyoruz. İnsan odaklı hizmeti öngören, devamlı ileriye bakabilen, dünyayı iyi takip eden bir İl Özel İdaresi istiyoruz. Antalya`yı 2023 yılına taşımalıyız`` dedi.

ARA VERMEDEN DEVAM EDİLİYOR
Vali Yüksel, 2009 yılının ikinci yarısından itibaren Antalya`da neler yapılması gerektiğini de şöyle anlattı. ``2023 vizyonumuz ve stratejimizde eğitim, sağlık, enerji ve tarım sektörü öncelikli olmalı. Eğitim hizmetlerine hiç ara vermeden devam etmeliyiz. Cumhuriyet`in kurulduğundan bu yana Antalya`da 8 bin 200 derslik yapılırken, son 6 yılda 3 bin 700`e yakın derslik gerçekleştirdik. Hedefimiz, 30 kişilik sınıflardır. Sağlık hizmetlerini köylerimizde yaygınlaştırmalıyız.

GÖLETLERDE SULAR TUTULMALI
Ambulans helikopter ile köylerden hastalarımızı alarak kent merkezlerindeki hastanelere getiriyoruz. Şubat ayından bu yana köylerden ve ilçelerimizden 170`in üzerinde hastamız helikopterle kentlerdeki hastanelere nakledilerek sağlıklarına kavuşturuldu. Su, önümüzdeki yıllarda bizi en çok meşgul edecek konuların başında geliyor. 2030`da dünya nüfusunun yüzde 62`si suya ulaşamayacak. Köylerde göletler yapılarak sular tutulmalı. Sulama sistemlerini yeniden gözden geçirmeliyiz.``

ENERJİ İHTİYACI ARTIYOR
Antalya`nın her geçen daha da büyüdüğüne, geliştiğine, bu nedenle enerji ihtiyacının sürekli arttığına dikkati çeken Vali Yüksel, kış aylarında Antalya`nın enerji tüketiminin 9 milyon kilovat saat olduğunu, Nisan ayından itibaren bu tüketimin 13 milyon kilovat saate çıktığını söyledi. Vali Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü :

 
``Haziran ayında enerji tüketimi günlük 21 milyon, 2 Ağustos itibariyle de 25 milyon kilovat saate çıktı. Güneş enerjisinden nasıl yararlanacağımızı belirlemeliyiz. Bunun için İl Özel İdaresi olarak girişimlerde bulunmalıyız. Güneş enerjisi konusunda uzmanlardan bilgi almalıyız. Doğalgaz Antalya`da kullanılmaya başlandı. 2010`dan itibaren Antalya`da doğal gazın girmeyeceği ilçe kalmayacak.``

haberalanya.com.tr / 04 Ağustos 2009

-.-

www.normenerji.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR