Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü nde düzenlenen toplantıyla, Kırsal Kalkınma hibe destek programının 5. etabı, yatırımcı ve kadın girişimcilere tanıtıldı.

 

Zonguldak İl tarım Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen tanıtıma Zonguldak İl tarım müdür Vekili Cemalettin Çataklı, İl Tarım Müdür Yardımcısı Vekili Yaşar Erdoğan, Destekleme Şube Müdür Vekili Adnan Bayraktar, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, kadın girişimciler ile yatırımcılar katıldı. Tanıtımda konuşma yapan Zonguldak İl Tarım Müdür Vekili Cemalettin Çataklı, programın amacı ve kapsamı ile ilgili bilgiler verdi. Ekonomik yatırım programının 4. etabında gerçekleşen 2 proje için yaklaşık 332 bin TL para dağıtıldığını belirten Çataklı, 4. etapta devam eden 3 proje için de yaklaşık 730 bin TL lik hibenin gerçekleşeceği bildirildi. Geçen yıl 196 kişiye 699 bin TL değerinde alet ve ekipman desteği sağlandığını anlatan Çataklı, program kapsamında desteklenecek olan proje ve konuları ise şöyle anlattı :

 

" Program çerçevesinde tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tesislerin yapılması yada mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yeni yatırımlar veya kısmen yapılmış tesislerin tamamlanması ile ilgili projeler desteklenecektir. ALTERNATİF enerji kaynakları kullanılan seraların yapımına yönelik yatırımlar ile teblig kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere ALTERNATİF enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri, hibe desteği kapsamında değerlendirilecektir. "

 

Müdür Çataklı ,Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı çiftçi kayıt sistemi yada yine aynı bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerinde bulunan gerçek ve tüzel kişilerin hibe programından faydalanabilmek için müracaatta bulunabileceğini ifade etti. 28 Aralık tarihine kadar projelerin il müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiğini vurgulayan Çataklı, gerçek kişi başvurularında 100 bin TL, tüzel kişi başvurularında ise 500 bin TL ye kadar hibeye esas proje olarak değerlendirileceğini ve tutarının yüzde 50 sinin hibe edileceğini hatırlattı. Konuşmanın ardından salondakilere, slayt gösteri eşliğinde hibe programının kapsamı, koşulları, yararları gibi konularda, detaylı bilgiler verildi.

www.haberfx.net / 18.11.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR