Ayrancı da güneş enerjisi elektrik santrali …

Ayrancıya  iki adet güneş enerjisi elektrik santrali kuruluyor. Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı elimizden gelen kolaylığı yapıyoruz ve yapmaktayız dedi.

 

Karaman’ın Ayrancı ilçesinde güneş enerjisi ile elektrik üretimine başlanacak. Ayrancı ilçesi Güneş ışığının diğer bölgelere nazaran daha fazla ışık alması nedeni ile elektrik santrali kurulması çalışmalarına başlandı.

 

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ve şirket yetkileri ile birlikte elektrik santralinin kurulacağı yeri gezerek yetkililerden bilgi aldı. Konu ile ilgili Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ‘Gelecekteki  30, 40 yıl içersinde dünyada kullanılan enerji, mevcut enerji ihtiyacının ancak yüzde ellisini karşılaya bilecektir. 

 

Bu bağlamda Türkiye’de ve diğer ülkelerde güneş ışığından enerji elde etme zorunluluğu hissetmiştir. Önümüzdeki aylarda konuyla ilgili yasa Türkiye büyük millet meclisinden çıkacaktır.

 

Ayrancı ilçemiz yılık 2230 saatlik ortalaması ile Türkiye’nin en çok güneş ışığı alan bölgeler arasında yer almakta olup Avrupa ortalamasının çok çok üzerindedir. Bugün itibari ile elektrik enerjisini kuracak olan şirket yetkileri resmi münacatlarını yapmış bulunmaktır.

 

Biz de ayrancı belediyesi olarak her türlü kolaylığı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Böylelikle istihdam problemimiz ortadan kalmış olacak ve en az elli atmış gencimize iş imkânı sağlamış olacağız.’dedi.

-.-

Kısaca Karaman       

Karaman’ın bilinen eski isimleri Bizinidi, Talaranza, Landa (TCDD internet sitesi) Hitit kaynaklarında Laranda’dır. Larende (Karaman), Konya Vilayetine bağlı bir sancak merkezi iken, Kanuni Sultan Süleyman döneminde, ilçe merkezi olmuştur. Köklü tarihi geçmişi olan, ilim ve kültür merkezliği yapmış Karaman, nihayet 15 Haziran 1989 tarihinde çıkarılan 3578 sayılı Kanun ile Türkiye nin 70. ili olmuştur.İl Nüfusu 2008 Adrese Dayalı Nüfus Sitemi kayıtlarına göre toplam 230.145 dir. İl Yüzölçümü 9.590.km²’dir.

www.karaman.org / 16.01.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR