Zorlu Enerji ye ödül …

Zorlu Enerji nin Gökçedağ Rüzgar Santrali ne Euromoney den ödül verildi.

 

Zorlu Enerji Grubu iştiraklerinden Rotor Elektrik Üretim A.Ş. nin Gökçedağ Rüzgar Santrali nin finansmanı için Uluslararası Finans Kurumu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Denizbank ve HSBC ile imzaladığı 130 milyon Avro luk kredi anlaşması, Avrupa da " 2009 Yılının En İyi RES Finansmanı Ödülü "nü aldı.

 

Euromoney nin Project Finance Dergisi tarafından 11 yıldır dağıtılan " Project Finance Ödülleri "nde endüstriyel projelerin finansmanı; yenilikçilik, en iyi uygulama, çözüm kabiliyeti, yinelenebilirlik, kullandırma süresi gibi kriterler çerçevesinde değerlendiriliyor. Bu yılki değerlendirmelerde geçen yılın borçlanma iklimi de göz önüne alındı.

 

Londra da 11 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirilen ödül törenine katılan Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmanın dünyada ve Türkiye de enerji arz güvenliğinin sağlanmasında öncelik taşıdığını söyledi.

 

Zorlu Enerji Grubu olarak gelecek dönem yatırımlarında Türkiye nin yenilenebilir enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirten Bursa, 135 MW kurulu güce sahip, 54 türbinden oluşan Gökçedağ Rüzgar Santrali nin 2010 yılının ilk yarısında tam kapasite ile üretime geçeceğini ifade etti ve santralin Türkiye enerji sektörü için önemli bir atılım olduğunu vurguladı.

 

Kredi anlaşmasına imza atan Uluslararası Finans Kurumu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Denizbank ve HSBC yetkililerinin de katıldığı ödül töreninde açıklama yapan DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ise, " Zorlu Enerji nin Gökçedağ RES yatırımına verdiğimiz desteğin uluslararası saygınlıktaki Project Finance dergisinin verdiği ödüle layık görülmesi, duyduğumuz kıvancı daha da artırdı. " dedi. DenizBank ın çevre dostu projeleri desteklemeye özel bir önem verdiğini vurgulayan Hakan Ateş sözlerine şöyle devam etti : " Bilgi birikimimiz ve kaynaklarımızı kullanarak bu alanda yatırımcıları desteklemeye sonuna kadar devam edeceğiz. "

 

Zorlu Enerji, toplam 54 türbinden oluşan Gökçedağ RES in ilk 31 türbini ile üretilen 77,5 MW elektriği ulusal şebekeye aktarmaya başladı.

 

Toplam yatırım bedeli 210 milyon Euro olan Gökçedağ Santrali nden yılda 500 milyon kwh elektrik üretimi planlanıyor. Bölgede mevcut 50 ve 60 MW lık diğer lisanslar ile Grubun toplam RES kapasitesi 245 MW a ulaşacak.

www.beyazgazete.com / 15.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR