Yeşildağ da rüzgar enerjisi ile su temini …

Konya nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ Beldesinde rüzgar enerjisinden istifade ederek küçük ve büyükbaş hayvanların kullandığı kuyuların su ihtiyacını karşılayan pervaneli sistem besicilerin yüzünü güldürdü.

 

Yeşildağ Beldesinde çeşitli noktalara kurulan rüzgar çarkları sayesinde, bölgede otlayan küçük ve büyükbaş hayvanların kullandığı kuyulara yeraltından su temin edilmeye başlandı. Yeşildağ Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, bölgedeki hayvan otlatma sahasında yetiştirilen hayvanların faydalanabilmesi için enerji maliyeti sıfır olan bir sistemin bir iş adamının maddi desteğiyle kurulduğunu belirterek, " Bu sistemle herhangi bir enerji masrafı olmadan yeraltından 30 - 40 metre derinliğinden yukarıdaki kuyulara rüzgar olduğu anlarda taban suyu çıkarılabiliyor. Böylece bölgede otlayan küçük ve büyükbaş hayvanların su ihtiyacını bu kuyulardan temin etmesini sağlıyoruz. Bu pervaneli sistemlerin sayısının yeni bir sondaj vurdurabilirsek, bölgemizde daha da yaygınlaşması için gayret göstereceğiz " dedi.

 

Kuyu ve havuzlarda bu sistemle toplanan suların gerek tarım, gerekse hayvan sulamasında, ayrıca içme suyu temininde de kullanılabileceği belirtildi. www.beyazgazete.com / haber / 25.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR