İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen 3. Güneş Enerjisi Fuarı açılışında Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın Güneş Enerjisi gündemine kazandırdığı mükemmel bir tanımlama olan ‘’ Işınım Fazlası ’’ gerçekten kayda değerdi …

 

Öncelikle Güneş Enerjisinin kullanımının yaygınlaştırılmasının kamuoyu gündemine taşınmasında, düzenlemiş olduğu fuar organizasyonları ile öncülük eden İhlas Fuarcılık yöneticilerine ve çalışanlarına içten teşekkürlerimi sunuyorum. Güneş Enerjisi pazarında pay sahibi olanların fuara katılım payları ile İhlas Fuarcılık ile paylaşmış oldukları pazar payının gelişmesi ve genişlemesi çabaları güzeldi. Ayrıca uluslar arası ve ulusal, güneş enerjisinin kullanımı ile ilgili yatırım yapan bir çok şirket ve kuruluşun bir araya gelerek fuar alanı katılım paylarının katkılarıyla başta İhlas Fuarcılık ekonomisi ve genel ekonomiye katkılarını da önemseyerek, Güneş Enerjisini kısa bir süre içinde olsa oluşturmuş olmaları sevindirici.

 

Enerji Bakanımızın bütün yoğun işleri arasında İhlas Fuarcılığın bu güzel organizasyonu açılışına gelmesi ve çok güzel bir açılış konuşması ile açılış yapması ayrıca sevindiriciydi. Enerji Bakanımız Türkiye’de ‘’ Işınım Fazlası ’’ bulunduğunu ifade ettiği konuşmasında, yapılmış olanlardan çok yapılabilecek olanlar üzerinde durması ve yapılabilecek olanların yapılabilmesi için yapılması lazım gelenlerin yapılamamasının yanında şirketlerin her şeye rağmen yaptıkları için sevindiğini ifade etmesi ve yapılamayanların yapılabilmesi için ‘’ Işın Fazlası ’’ bir imkanımızın bulunmuş olmasını ümit verici ve gelecek için güzel bir imkan olduğunu ifade etmesi, Güneş Enerjisi Fuarının açılışında gelecekte Güneş Enerjisinin kullanımının yaygınlaştırılmasında en ümit verici bir gelişme olarak damgasını vurmuştu.

 

Gerçekten Enerji bakanımızın çok yerinde olan tespiti gibi bizim ‘’ Işınım Fazlası ’’gibi çok önemli bir avantajımız var. Bu avantaj Güneş Enerjisi yatırımlarımızın gelişmesinde yapılması gereken düzenlemeler, yönetmelik, kanun ve hukuki gerekliliklerin alt yapıların hazırlanması ve firmaların yatırımlar için önünü açacak eksikliklerin bir an önce giderilmesinden çok daha önemli bir gereksinim olarak yapılamayan eksikliklerinin hissedilmemesinde çok önem arz etmekteydi.

 

Bu arada fuar dönüşü, Fatih köprüsünden Anadolu yakasına geçerken, nakit gişelerin tamamen kaldırıldığını atladığımızdan, gişelere gelince bir defalık geçiş için mecburi KGS satın alırken, evrak ruhsat gerekmeden 30.TL ödeme mecburiyetiyle karşılaşınca bir acayip oldum. Kart ücreti 3.-TL ve bir defalık geçiş ücreti tahsiliyle kişilerin sonradan diledikleri kadar yükleme yapabilecekleri mümkünken neden 30.-TL dayatmasıyla karşılaşıldığı ve Trakya bölgesinden Anadolu’ya köprüleri kullanarak geçmek zorunda olan kartsız araçların dayatma bir 30.-TL ödeme mecburiyeti olduğu anlaşılmaktadır …

 

Yahu araçlar hazır kapana girmişken gelin bu kart ücretlerini 30.-TL yerine 130.-TL yapalım ve bundan sonra kartsız geçme mecburiyetinde kalanların mahkum olacakları ’’ Geçirim Fazlası ’’ uygulaması yanında ‘’ Işınım Fazlası ’’nın ne kadar da önemli olduğunu düşünmeden edemedim. www.guneshaber.net / 16.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR