ICCI

Sektörel Fuarcılık tarafından İstanbul da 12 - 14 Mayıs 2010 tarihlerinde düzenlenecek.

 

16. ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı nın ana konuşmacısı dünyanın en önemli enerji uzmanları arasında yer alan Dr. Fatih Birol olacak.

 

Sektörel Fuarcılık tarafından İstanbul WOW Convention Center da 12 - 14 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı dünyaca ünlü Türk enerji uzmanı Dr. Fatih Birol u ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye nin enerji sektöründe yetiştirdiği en önemli otoritelerden biri olarak kabul edilen Birol, ICCI 2010 un ana konuşmacısı olarak " Dünya nın Enerji Görünümü " ile ilgili tespitlerinin yanı sıra 2030 yılına kadar olan dönem için geliştirilen enerji senaryolarına da değinecek. Birol, önümüzdeki 5 yılın değerlendirmesini yaparken, 2010 yılının ilk çeyreğinde enerji sektörü hakkındaki görüşlerini açıklayacak. Birol, enerjide Türkiye nin önümüzdeki 40 - 50 yılını etkileyecek gelişmeleri de paylaşacak.

 

Enerji piyasası ve endüstriyel gelişmelerin ekonomiye etkisi üzerine, IEA nın yönetim ve icra kuruluna düzenli olarak brief vermekle sorumlu sayılı uzman arasında yer alan Birol, World Energy Outlook un dünya enerji kaynakları potansiyel ve rezervleri, üretim, ülkelere ve kıtalara göre gelişmeler, talep-arz senaryoları, politikalar, yatırım imkânları gibi dünya enerji sektörünün yakından takip ettiği araştırma ve kaynak raporlarını hazırlıyor.

 

Paris te Uluslararası Ekonomik Analiz Bölümü nün Ekonomi Şefi ve Başkanı olan Dr. Fatih Birol World Energy Outlook analitik mükemmellik adına bir dizi onur ödülü aldı. Haziran 2005 de, Uluslararası Enerji Ekonomileri Birliği Meslek Üstün Hizmet ödülüne hak kazanan Birol, 2006 Ekim inde, enerji ekonomileri alanında yaptığı seçkin hizmetlerin kabulü adına Fransız Hükümeti tarafından Şövalye (dans l ordre des Palmes Academique) unvanını alan ilk Türk oldu. Birol Mart 2007 de ise, Global enerji sorunları üzerine gösterdiği üstün hizmetlerden dolayı Avusturya Cumhuriyeti Altın Onur Madalyası ile ödüllendirildi.

 

Dr. Fatih Birol un katılacağı 16.ICCI ya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı nın yanı sıra enerji firmaları, dernekler, sivil toplum kuruluşları, uzmanlar ve akademisyenlerin oluşturduğu yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor.

 

Dr. Fatih Birol hakkında

Dr. Fatih Birol, 1958 yılında Ankara da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesinde, elektrik mühendisliği üzerine BSc derecesi yaptı. Viyana Teknik Üniversitesinde enerji ekonomileri üzerine MSc ve PhD aldı. 1995 yılında IEA ya girmeden önce, 6 yıl boyunca Viyana daki the Secretariat of the Organization of Petroleum Exporting Countries (OPEC) de çalıştı. Her yıl, uluslararası enerji analizi ve siyaseti üzerine, makalelere düzenli olarak katkı sağlar ve dünyanın her yerinde sayısız konuşmalar gerçekleştirdi.

 

World Energy Outlook serilerinin organizatörü ve direktörü olan Birol, dünyanın her yerinde seçkin enerji ve iklim değişikliliği uzmanlarının bilgilerinden faydalandığı yayınlara, yirmiden fazla IEA analisti ile birlikte katkı sağlayan en önemli isimlerinden biri. World Energy Outlook serileri, enerji piyasası analizi konusundaki ileri görüşlülüğü ile en otoriter yayın olarak kabul görmektedir. bülten / mart 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR