BSI den yeni Standard …

BSI Türkiye BS EN 16001:2009 Enerji Yönetim Sistemi Standardı nın yayınlandığını bildirdi.

 

İngiliz Standartlar Enstitüsü BSI nin Türkiye şubesi BSI Türkiye tarafından "BS EN 16001:2009 Enerji Yönetim Sistemi Standardı" nın Temmuz 2009 da yayınlandığı belirtildi.

 

BSI Türkiye nin basın açıklamasında standardın etkili bir enerji yönetimi çerçevesi sağlamak ile birlikte, sistem sayesinde enerji politikasının oluşturulması, organizasyonun geçmiş, mevcut ve gelecekteki enerji tüketiminin belirlenerek aynı zamanda bir enerji tüketimi izleme planının geliştirilmesi amaçlandığı belirtildi.

 

Açıklama da BS EN 16001 in basit anlamda sadece enerji tüketiminin teknik çözümlerine eğilmek yerine, enerji yönetiminin çerçevesini oluşturarak enerji verimliliği konusunda davranışsal değişimleri sağlamak yolu ile günlük karar süreçlerini etkilemenin yanında organizasyonların yasal mevzuatlara uyumunu da kolaylaştırdığı ifade edildi.

 

Standardın eğitimlerini ve belgelendirme için tetkik faaliyetlerini de gerçekleştiren BSI Türkiye ofisi standardın tanıtımı için 1 Nisan 2010 günü konuk konuşmacılarında katılacağı ürün tanıtım etkinliğini gerçekleştirecek.

 

Etkinlik ve BS EN 16001 hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için www.bsi-turkey.com adresini ziyaret edebilirsiniz. www.yesilekonomi.com / 20.03.2010

-.-

BSI Hakkında

BSI olarak biz, iş sürekliliğinden gıda güvenliğine insanın yer aldığı her alanda en iyi uygulamaların savunulması, belirlenmesi ve uygulanması konusunda dünyanın yol göstericisiyiz.

 

1901 yılında kurulan BSI Group müşterilerine standart tabanlı çözümler sunan, güven içinde yaşamalarını sağlayan tarafsız bir kurumdur. Orijininde dünyanın ilk ulusal standardizasyon kurumudur ve dünyanın 100’ü aşkın ülkesinde 2.250’den fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir.

 

Ana faaliyetlerimiz:

-Özel, ulusal ve uluslararası standartların ve diğer destekleyici yayınların geliştirilmesi ve satışı

-İkinci ve üçüncü taraf yönetim sistemleri tetkiki ve belgelendirmesi

-Ürün ve hizmetlerin testi ve belgelendirilmesi

-Performans yönetim yazılımı çözümleri

-En iyi uygulamaları destekleyen eğitim hizmetleri

www.bsi-turkey.com/tr / Mart 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR