Elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors, güneş enerjisi üreticisi Solyndra ve biyoyakıt üreticisi Codexis halka arz başvurusunu gerçekleştirdi.

 

Dünya genelinde çok sayıda yeşil teknoloji şirketinin bu yıl içinde harka arz başvurusunda bulunması bekleniyor. Uzmanlar şirketlerin tamamının olumlu bir tepki alamayacağı görüşündeler.

 

Reuters’da yer alan bir habere göre Elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors, güneş enerjisi üreticisi Solyndra ve biyoyakıt üreticisi Codexis halka arz başvurusunu gerçekleştiren şirketler arasında. Diğer şirketler ise pazarın iyice ısınmasını bekliyorlar. 2010 yılı genelinde ABD’de 22 halka arz gerçekleştirildi. Bunların 17’si belirsizlik nedeniyle iptal oldu veya ertelendi. Uzmanlar son birkaç haftadır harka arz piyasasının hareketlenmeye başladığını, özellikle yeşil teknoloji şirketlerinin bu konuyla yakından ilgilendiklerini ifade ediyorlar.

 

Çin’de hidroenerji santralleri işleten China Hydroelectric, Chrysler’e malzeme sağlayan lityum pil üreticisi A123 Systems gibi küçük boyutlu şirketler de harka arz konusunda oldukça istekli görünüyorlar. New York Borsası Euronext başkan yardımcısı Doug Chu, yatırımcıların ve piyasanın şu an için oldukça seçici olduğu; ince eleyip sık dokuduğunu ifade ediyor. Chu, “Çok sayıda güçlü ve kar eden şirket şu anda halka açılma ihtiyacı duymuyor ve kendi köşelerinde oturuyorlar. Birkaç güçlü halka arz gerçekleşirse, bu şirketler de harekete geçecektir” yorumlarında bulunuyor. www.geleceginenerjisi.com / Mart 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR